Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Vaterpolisti preko Vojvodine do pete pobede

Crveno-beli vaterpolisti savladali su novosadsku Vojvodinu na 25.maju, u odloženom meču 8.kola Superlige – 7:6 (0:0. 2:0, 4:4, 1:2).

Nije bilo puno odmora za izabranike Aleksandra Filipovića nakon povratka iz Kranja, obzirom da do kraja godine Zvezdu očekuju i zaostale obaveze u domaćem šampionatu.

Početak prvog od dva duela protiv Vojvodine obeležile su čvrste, dorbe odbrane, što je rezultovalo da u prvih osam minuta ne bude golova. Zvezda je otpor rivala slomila u početkom drugog perioda golom Gavrila Subotića iz peterca, da bi brži od sirene za kraj poluvremena bio Veljko Tankosić, četiri sekunde pre kraja za 2:0.

Stečeno vođstvo Zvezda je kontrolisala do kraja, uprkos padu u finiše. Kapiten Miloš Vukićević je povisio na 3:0 i nagovestio goledu u trećem kvartalu, Vićković se upisao u strelce i postigao četvrti gol za Zvezdu. Probudili su se i Novosađani u nastavku, Radovanlija i Tubić su postigli po dva gola i održali rezultatski priključak. Za Zvezdu su pogađali još Vukićević još jednom i Marković.

Vojvodina je na početku poslednjeg kvartala stigla do izjednačenja, Prekogačić i Vasin su pogađali prežu Mišovića. Kada je Smiljević pogodio za 7:6 na 6.26 do kraja utakmice, nije se slutilo da će to biti gol za pobedu i poslednji gol na meču. Pokušavale su obe ekipe do kraja da pronađu put do gola, ali bezuspešno, Mišović i Gavrilović bili u glavnim ulogama. Upravo je golman Novosađana pokušao da jednu sekundu pre kraja utakmice iznenadi kolegu na suprotnoj strani, ali je Basara izblokirao udarac.

Miloš Vukićević je bio najefikasniji sa 2 gola, po jednom su se u strelce upisali Subotić, Tankosić, Vićković, Marković i Smiljević.

Crvena zvezda je zabeležila petu pobedu, ima i utakmicu manje, duel sa prvoplasiranom ekipom Šapca, koja je na programu naredne nedelje.

Isti protivnici će se na istom mestu, u isto vreme, u subotu boriti za polufinale i mesto na završnom turniru Kupa Srbije.

8.kolo, zaostali meč

Crvena zvezda – Vojvodina 7:6 (0:0, 2:0, 4:4,1:2)

Beograd, bazen: „25.maj/MGM“. Sudije: Raković i Anđelić. Isključenja: Crvena zvezda 8, Vojvodina 10. Peterci: Crvena zvezda 1 (1), Vojvodina (1).

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 1, Kasum, Marković 1, Subotić 1, Trtović, Vićković 1, Basara, Vukićević 2, Šulc, Stojanović, Smiljević 1, Aleksić. Trener: Aleksandar Filipović.

VOJVODINA: Gavrilović, Marić, Brešćanski, Mitrović, Tintor, Vasin 1, Prekogačić 1, Radovanlija 2, Tubić 2, Trkulja, Popadić. Trener: Darko Bilić.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama