Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Zlatibor – Crvena zvezda 0:1 (0:1)

Savladala je Crvena zvezda ekipu Zlatibora na gostovanju rezultatom 1:0 i matematički obezbedila titulu jesenjeg prvaka. Jedini pogodak na meču 17. kola Superlige delo je Ričmonda Boaćija.

Zlatibor – Crvena zvezda 0:1 (0:1)

Stadion: „Gradski stadion“, Užice.

Sudija: Danilo Grujić.

Strelci: Boaći u 18. minutu

Zlatibor: Čubraković, Jezdimirović (od 66. Miličić), Anđelković (od 85. Vidić), Stamenković, Đakovac, Đokić, Petronijević (od 46. Poček), Radović (od 46. Živanović), Janjić (od 59. Nikolov), Krstić, Islamović.

Rezerve: Savić, Poček, Nikolov, Vidić, Glišović, Mirković, Miličić, Ćirović, Živanović.

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić (od 66. Gajić), Pankov, Eraković (od 46. Milunović), Degenek,Petrović, Nikolić, Spiridonović (od 46. Falćineli), Radulović (od 66. Simić), Vukanović, Boaći (od 75. Kanga).

Rezerve: Popović, Gajić, Milunović, Sanogo, Simić, Kanga, Bačanin, Falćineli, Krstović, Lazetić.

Žuti kartoni: Radović, Živanović, Krstić (Zlatibor), Petrović, Nikolić (Crvena zvezda).

Mirno su obe ekipe ušle u meč. Pokušavala je Crvena zvezda preko bočnih fudbalera – Spiridonovića i Radulovića da nađe „rupu“ u odbrani Zlatibora. Ipak, centralna figura bio je Ričmond Boaći. Igrao se 16. minut kada je napadač iz Gane glavom zatresao  prečku, a dva minuta posle toga i pronašao put do mreže Čubrakovića. Centrirao je posle prekida Spiridonović, lopta je praktično pogodila Pankova i pala ispred Boaćija, koji je rutinski savladao rivala.

Kao da je rano vođstvo razigralo fudbalere našeg tima koji su izgledali dosta poletnije posle pogotka Boaćija. Zapretio je i Petrović glavom u 21. minutu, ali bez opasnosti za Čubrakovića. Mnogo veće probleme golmanu Zlatibora prouzrokovao je Vukanović u 37. minutu kada je sa dvadesetak metara šutirao, oštro, tik pored stative. „Prepisao“ je Spiridonović od Vukanovića pokušaj i to dva minuta kasnije, kada je snažno sa ivice kaznenog prostora gađao u Čubrakovića. Majstorija Veljka Nikolića u poslednjim trenucima prvog poluvremena nije krunisana golom. Prolazio je u kaznenom prostoru redom fudbalere Zlatibora, a kada se našao pred Čubrakovićem želeo je da ga „bocne“, međutim, pročitao je nameru čuvar mreže domaćih i uspeo da odbrani.

Dve izmene je napravio Dejan Stanković pred nastavak meča, pa su se na terenu našli Milunović i Falćineli umesto Erakovića i Spiridonovića. Upravo je Falćineli prvi zapretio fudbalerima Zlatibora, a igrao se 49. minut. Prošao je italijanski napadač i kada se našao u poziciji za šut, pokušao spoljnim delom stopala da pogodi rašlje, ali bez uspeha. Gađao je Falćineli glavom i u 53. minutu posle centaršuta Radulovića, ali je šutirao preko gola, a onda je ponovo usledila ista kombinacija, međutim, Čubraković je bio na visini zadatka. Konstantno je Radulović prodirao po levom boku i centaršutevima pravio prilike za naše napadače, a jedna od tih bila je u 60. minutu kada je Vukanović iz dotrčavanja šutirao preko gola.

Pravio je Falćineli velike probleme odbrani Zlatibora. Igrao se 65. minut kada je posle nekoliko drilinbga izbacio čak trojicu fudbalera domaćih, i šutirao iskosa sa desne strane, ali je fantastično intervenisao Čubraković. Stanković je šansu ukazao i Gajiću i Simiću umesto Gobeljića i Radulovića. Pokušao je i Vukanović glavom u 70. minutu, ali bez peomene rezultata, a na terenu se našao Kanga umesto Boaćija, kao poslednja izmena za tim na današnjem meču.

Šutirao je Petrović u 82. minutu, lopta je nezgodno odskočila pred Čubrakovićem, ali je on sjajno intervenisao, međutim, već u narednom minutu je napravio kardinalnu grešku. Napucao je golman Zlatibora Kangu, lopta se odbila od našeg ofanzivca koji je prvi stigao do nje, ali je Čubraković ispravio grešku i intervenisao u poslednjem trenutku. Još jednom je pokušao Kanga do kraja meča, ali nije bio precizan, međutim i ovo je bilo dovoljno da Crvena zvezda uknjiži nova tri boda i matematički obezbedi titulu jesenjeg šampiona.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama