Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Златибор – Црвена звезда 0:1 (0:1)

Савладала је Црвена звезда екипу Златибора на гостовању резултатом 1:0 и математички обезбедила титулу јесењег првака. Једини погодак на мечу 17. кола Суперлиге дело је Ричмонда Боаћија.

Златибор – Црвена звезда 0:1 (0:1)

Стадион: „Градски стадион“, Ужице.

Судија: Данило Грујић.

Стрелци: Боаћи у 18. минуту

Златибор: Чубраковић, Јездимировић (од 66. Миличић), Анђелковић (од 85. Видић), Стаменковић, Ђаковац, Ђокић, Петронијевић (од 46. Почек), Радовић (од 46. Живановић), Јањић (од 59. Николов), Крстић, Исламовић.

Резерве: Савић, Почек, Николов, Видић, Глишовић, Мирковић, Миличић, Ћировић, Живановић.

Црвена звезда: Борјан, Гобељић (од 66. Гајић), Панков, Ераковић (од 46. Милуновић), Дегенек,Петровић, Николић, Спиридоновић (од 46. Фалћинели), Радуловић (од 66. Симић), Вукановић, Боаћи (од 75. Канга).

Резерве: Поповић, Гајић, Милуновић, Саного, Симић, Канга, Бачанин, Фалћинели, Крстовић, Лазетић.

Жути картони: Радовић, Живановић, Крстић (Златибор), Петровић, Николић (Црвена звезда).

Мирно су обе екипе ушле у меч. Покушавала је Црвена звезда преко бочних фудбалера – Спиридоновића и Радуловића да нађе „рупу“ у одбрани Златибора. Ипак, централна фигура био је Ричмонд Боаћи. Играо се 16. минут када је нападач из Гане главом затресао  пречку, а два минута после тога и пронашао пут до мреже Чубраковића. Центрирао је после прекида Спиридоновић, лопта је практично погодила Панкова и пала испред Боаћија, који је рутински савладао ривала.

Као да је рано вођство разиграло фудбалере нашег тима који су изгледали доста полетније после поготка Боаћија. Запретио је и Петровић главом у 21. минуту, али без опасности за Чубраковића. Много веће проблеме голману Златибора проузроковао је Вукановић у 37. минуту када је са двадесетак метара шутирао, оштро, тик поред стативе. „Преписао“ је Спиридоновић од Вукановића покушај и то два минута касније, када је снажно са ивице казненог простора гађао у Чубраковића. Мајсторија Вељка Николића у последњим тренуцима првог полувремена није крунисана голом. Пролазио је у казненом простору редом фудбалере Златибора, а када се нашао пред Чубраковићем желео је да га „боцне“, међутим, прочитао је намеру чувар мреже домаћих и успео да одбрани.

Две измене је направио Дејан Станковић пред наставак меча, па су се на терену нашли Милуновић и Фалћинели уместо Ераковића и Спиридоновића. Управо је Фалћинели први запретио фудбалерима Златибора, а играо се 49. минут. Прошао је италијански нападач и када се нашао у позицији за шут, покушао спољним делом стопала да погоди рашље, али без успеха. Гађао је Фалћинели главом и у 53. минуту после центаршута Радуловића, али је шутирао преко гола, а онда је поново уследила иста комбинација, међутим, Чубраковић је био на висини задатка. Константно је Радуловић продирао по левом боку и центаршутевима правио прилике за наше нападаче, а једна од тих била је у 60. минуту када је Вукановић из дотрчавања шутирао преко гола.

Правио је Фалћинели велике проблеме одбрани Златибора. Играо се 65. минут када је после неколико дрилинбга избацио чак тројицу фудбалера домаћих, и шутирао искоса са десне стране, али је фантастично интервенисао Чубраковић. Станковић је шансу указао и Гајићу и Симићу уместо Гобељића и Радуловића. Покушао је и Вукановић главом у 70. минуту, али без пеомене резултата, а на терену се нашао Канга уместо Боаћија, као последња измена за тим на данашњем мечу.

Шутирао је Петровић у 82. минуту, лопта је незгодно одскочила пред Чубраковићем, али је он сјајно интервенисао, међутим, већ у наредном минуту је направио кардиналну грешку. Напуцао је голман Златибора Кангу, лопта се одбила од нашег офанзивца који је први стигао до ње, али је Чубраковић исправио грешку и интервенисао у последњем тренутку. Још једном је покушао Канга до краја меча, али није био прецизан, међутим и ово је било довољно да Црвена звезда укњижи нова три бода и математички обезбеди титулу јесењег шампиона.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама