Vaterpolo Vaterpolo/Vesti SDCZ

Poraz vaterpolista na startu turnira u Kranju

Vaterpolisti Crvene zvezde poraženi su od mađarskog predstavnika OSC iz Budimpešte u utakmici 1.kola kvalifikacionog turnira Kupa Evrope u Kranju – 15:5 (5:0, 2:1, 3:3, 5:1).

Trećeplasirana ekipa šampionata Mađarske je već u prvoj deonici došla do visokog vođstva i olakšala posao za nastavak susreta. Odlična realizacija igrača više bila je ključna za stvaranje prednosti u prvih osam minuta – 5:0.

I u nastavku su izabranici Danijela Varge koristili svaku grešku Crvene zvezde i igrača više, a crveno-beli su prvi pogodak postigli u finišu drugog perioda, efektno je Petar Kasum sa krila savladao Levaija za konačnih 7:1. Istakao se Vladimir Mišović i spasio čist pogodak sjajnom intervencijom u poslednjoj sekundi.

Crvena zvezda je bila angažovanija u trećoj četvrtini, zaigrala čvršće u odbrani, plivala bolje, ali visoka razlika OŠC-a je bila nepremostiva. Viđena su po tri gola na obe strane. Crvena zvezda je postigla sva tri gola sa igračem više preko Radovića, Tankosića i Vićkovića, dok je OŠC dva puta bio siguran sa peterca.

Nadmoćniji je bio mađarski tim u poslednjem kvartalu i stigao do ubedljive pobede na startu turnira, 15:5.

Crvenoj zvezdi ostaje da u naredne dve utakmice ukoliko ostvari dve pobede nađe na mestu koje donosi plasman u narednu rundu. Sledeći meč je na programu sutra od 19 časova, protivnik je domaćin, ekipa Triglava.

1.kolo, Kup Evrope kvalifikacioni turnir

OŠC – Crvena zvezda 15:5 (5:0, 2:1, 3:3, 5:1)

Kranj, bazen: POB „Kranj“. Sudije: Sebastijan Dervo (Francuska) i Boris Margeta (Slovenija). Isključenja: OŠC 12, Crvena zvezda 11. Peterci: OŠC 3(3).

OŠC: Levai, Silađi, Manherc 3, Varnai 1, Salomon 2(1), Čačovski 1 (1), Dala 1, Tot 1, Erdelji 2 (1), Burian 2, Bundšuh, Harai 2, Devai. Trener: Danijel Varga.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 1, Kasum 1, Marković, Subotić, Trtović, Vićković 1, Basara, Vukićević, Šulc, Smiljević, Radović 2, Aleksić. Trener: Aleksandar Filipović.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama