Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Šesta pobeda u nizu Zvezdinih devojaka

Nastavile su sa sjajnim izdanjima izabranice Vesne Bojković i ostvarile veoma ubedljivu, šestu pobedu u nizu na gostovanju u Žitorađi, 45:25 (24:13). Pobeda koja je donela deobu prvog mesta, uz utakmicu manje od konkurenta iz Pančeva.

Crvena zvezda je odigrala najefikasniju utakmicu u poslednjih 12 godina, kada je u duelu sa Napretkom iz Kruševca postigla 50 golova. I to u pravo vreme, jer i pored pauze usled epidemiološke situacije, crveno-bele devojke nisu posustale i uspele su da stignu ekipu Pančeva na prvom mestu.

Na samo startu Zvezda je nametnula svoj ritam, do 10.minuta je stvorila prednost 5:10, da bi serijom golova u finišu, koju su predvodile Ratka Šašić i Iva Andrić stigle do dvocifrene prednosti pred poluvreme, 13:24.

Praktično je pobednik bio poznat već u prvim minutima nastavka, u serijama su slomile otpor domaćina crveno-bele i jedino je bilo nepoznato sa kojom razlikom će slaviti lider na tabeli protiv fenjeraša. Vesna Bojković je pružila priliku svim igračicama i ceo Zvezdin tim na današnjem meču se upisao u strelce. U 57.minutu je Crvena zvezda stigla do 20 golova prednosti, koju je održala do kraja i konačnih 25:45.

Sa po 7 golova bile su najefikasnije Anđela Gudžić i Jelena Kostrešević, kapiten Jovana Ristić je postigla šest, po pet puta su bile precizne krilne igračice, Tamara Petković i Ratka Šašić.

Crvenu zvezdu do kraja godine očekuju dueli protiv Beograda i Petrovaradina.

Žitorađa – Crvena zvezda 25:45 (13:24)

Žitorađa, hala: „Sportska hala“. Bez gledalaca. Sudije: Maja Đorđević (Jagodina) i Dragana Janićijević (Kragujevac) . Isključenja: Žitorađa 6, Crvena zvezda 8 minuta. Sedmerci: Žitorađa 3(2), Crvena zvezda 1(1).

ŽITORAĐA: Radovanović, J.Stamenković 8, Manojlović 7(2), Janković 2, Vučković 2, Stojković, Tasić, Simonović 3, Todorović 2, M.Stamenković. Trener: Vladimir Atanasković

CRVENA ZVEZDA: Šašić 5, Petković 5, Ristić 6, Ćorić 2, Erić 4, Jelić, Erdeljanović 4, Kunčer 1, Gudžić 7, Kostrešević 7(1), Andrić 4. Trener: Vesna Bojković

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama