Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Hofenhajm 0:0

Odigrala je Crvena zvezda protiv Hofenhajma bez golova (0:0) u okviru petog kola grupne faze Lige Evrope, ali je obezbedila prolazak u narednu rundu takmičenja i „evropsko proleće“!

Crvena zvezda – Hofenhajm 0:0

Stadion: „Rajko Mitić“.

Sudija: Bobi Maden (Škotska)

Crvena zvezda: Borjan, Pankov, Milunović, Degenek, Gajić, Sanogo, Petrović, Ben (od 80. Eraković), Spiridonović (od 46. Vukanović), Kanga (od 80. Nikolić), Falćineli (od 88. Boaći).

Rezerve: Popović, Ćopić, Gobeljić, Eraković, Nikolić, Gavrić, Radulović, Vukanović, Simić, Boaći,  Pavkov, Krstović.

Hofenhajm: Bauman, Skov (od 88. Skov), Bogarde, Vogt, Nordvejt, Džon, Rudi (od 72. Nuhu), Gajger (od 58.  Griliš), Gaćinović (od 72. Baumgartner), Dabur (od 46. Kramarić), Klaus.

Rezerve: Pentke, Bebu, Grilič, Baumgartner, Nuhu, Sesenjon, Akpoguma, Kramarić, Bejer.

Žuti kartoni: Milunović (Crvena zvezda), Vogt (Hofenhajm).

Dejan Stanković se ponovo odlučio za formaciju sa tri defanzivca, a po boku su napadali Gajić i Ben. Našao se fudbaler sa Komora na nesvakidašnjoj poziciji, ali je od starta meča pokazao da se dobro snašao. Često se ubacivao iz leđa odbrane, a njegova i Kangina saradnja je bila ključna za opasne napade Crvene zvezde u prvih dvadesetak minuta. Prošao je Petrović po desnom boku u 15. minutu i pokušao da oštrim centaršutom po zemlji uposli Falćinelija, ali su defanzivci gostiju izblokirali loptu koja je stigla do Gajića, međutim on pogađa Nordvejta.

Opasan je bio  Hofenhajm u 17. minutu kada je Dabur, atraktivno, pokušao „makazicama“, ali je lopta otišla preko gola. Interesantno u ovom duelu je to da su oba golmana kapiteni, što nije baš svakidašnje. Milunović je bio taj koji je uspevao u potpunosti da neutrališe napadače nemačkog predstavnika, a Borjan je je u 37. minutu pokazao zbog čega je jedan od najboljih golmana u čitavoj Ligi Evrope. Dabur je driblao i našao prostor za udarac, snažno je gađao rašlje sa desetak metara, ali je fenomenalnom paradom čuvar mreže našeg tima uspeo da pošalje loptu u korner. Udarcem Kange po zemlji sa dvadesetak metara koji je Bauman uspeo da „ukroti“, označio je kraj prvog poluvremena koje je uglavnom prošlo u igri i borbi na sredini terena.

Prvu izmenu napravio je Stanković već na startu drugog dela igre, pa je Vukanović ušao na teren umesto Spiridonovića. Zaigrao je Ben u nastavku igre nešto ofanzivnije, što se videlo i u 52. minutu kada je sjajno osvojio duel protiv Skova, prošao i pokušao da pronađe Falćinelija, ali je njegov pokušaj bio izblokiran. Deset minuta kasnije je ponovo Ben bio opasan po levom boku, ali je uspeo samo da iznudi korner, međutim, pravio velike probleme odbrani Hofenhajma.Igrao se 68. minut kada je Crvena zvezda izvela sjajnu kontru, Gajić je sa desnog boka centrirao, ali je Ben glavom šutirao preko gola.

Imao je Borjan posla u 78. minutu kada je Skov pokušao sa  dvadesetak metara, međutim, fenomenalnom paradom je naš kapiten sprečio goste da dođu do vođstva. Menjao je Stanković pa su se na terenu našli Eraković i Nikolić umesto Kange i Bena. Odmah po ulasku, mogao je Nikolić da reši pitanje pobednika, ipak najveće zasluge za taj pokušaj imao je Sanogo. Odigrao je odličan presing na golmana gostiju, odbrana Hofenhajma se zbunila, lopta je stigla do Gajića, a potom i do Nikolića koji je šutirao preko gola. Želeli su crveno-beli do pobede, videlo se to i u 83. minutu kada je posle kombinacije Nikolića i Falćinelija, italijanski napadač sa šesnaest metara šutirao pored stative.

Odbranio je Borjan udarac Klausa sa nekoliko metara u 88. minutu nakon čega je bilo jasno da će Crvena zvezda dočekati „evropsko proleće“. To se i desilo! Crvena zvezda je obezbedila prolazak u narednu rundu takmičenja kao drugoplasirani tim u grupi L.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama