Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Barselona prejaka za Zvezdu

Foto: Euroleague.net

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su i šesti poraz u ovogodišnjem takmičenju u Evroligi. Večeras su, kao gosti, poraženi od favorita ovogodišnjeg takmičenja, ekipe Barselone, rezultatom 76:75.

Barselona – Crvena zvezda 76:65 (19:6, 20:16, 22:22, 15:21)

Veoma loš početak ovog meča, a posebno prve četvrtine u kojoj su crveno-beli postigli samo šet poena za 10 minuta igre, kao i činjenica da najbolji Zvezdin igrač ove sezone, Džordan Lojd, nije imao ni jedan poen iz igre (0/4 za dva i 0/4 za tri), te da je Zvezdin šut za tri poena bio katastrofalnih 28,6% (6/21), odlučili su pobednika večerašnjeg meča.

Ipak, i pored svih ovih podataka, pa i vodstva Barselone (u trećem periodu) od čak 22 poena (52:30), crveno-beli su odigrali sasvim solidno drugo poluvreme i na kraju se nisu obrukali. Koliko je Zvezda poslednji period odigrala dobro govori i činjenica da je trener domaće ekipe morao na 6:24 do kraja ponovo da uvede u igru najboljeg igrača Barselone, Nikolu Mirotića. Puleni Saše Obradovića su u jednom trenutku uspeli da razliku spuste na jednocifren broj poena, ali iskustvo domaćina i neke, pomalo čudne sudijske odluke, učinile su svoje, pa je Braselona utakmicu privela kraju bez problema.

Zvezdu u ponedeljak čeka večiti derbi protiv ekipe Partizana, u okviru ABA takmičenja.

Crvena zvezda: Ročesti 5, O’Brajant 5, Hol 8, Volden 7, Džordan 2, Davidovac 12, Lazić, Rit 9, Dobrić 8, Simonović, Jagodić-Kuridža, Teri 9.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama