Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Барселона прејака за Звезду

Фото: Euroleague.net

Кошаркаши Црвене звезде забележили су и шести пораз у овогодишњем такмичењу у Евролиги. Вечерас су, као гости, поражени од фаворита овогодишњег такмичења, екипе Барселоне, резултатом 76:75.

Барселона – Црвена звезда 76:65 (19:6, 20:16, 22:22, 15:21)

Веома лош почетак овог меча, а посебно прве четвртине у којој су црвено-бели постигли само шет поена за 10 минута игре, као и чињеница да најбољи Звездин играч ове сезоне, Џордан Лојд, није имао ни један поен из игре (0/4 за два и 0/4 за три), те да је Звездин шут за три поена био катастрофалних 28,6% (6/21), одлучили су победника вечерашњег меча.

Ипак, и поред свих ових података, па и водства Барселоне (у трећем периоду) од чак 22 поена (52:30), црвено-бели су одиграли сасвим солидно друго полувреме и на крају се нису обрукали. Колико је Звезда последњи период одиграла добро говори и чињеница да је тренер домаће екипе морао на 6:24 до краја поново да уведе у игру најбољег играча Барселоне, Николу Миротића. Пулени Саше Обрадовића су у једном тренутку успели да разлику спусте на једноцифрен број поена, али искуство домаћина и неке, помало чудне судијске одлуке, учиниле су своје, па је Браселона утакмицу привела крају без проблема.

Звезду у понедељак чека вечити дерби против екипе Партизана, у оквиру АБА такмичења.

Црвена звезда: Рочести 5, О’Брајант 5, Хол 8, Волден 7, Џордан 2, Давидовац 12, Лазић, Рит 9, Добрић 8, Симоновић, Јагодић-Куриџа, Тери 9.

Скочи на траку са алаткама