Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezdi prija Milano

Foto: Euroleague.net

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su važnu pobedu na gostovanju u Milanu, protiv ekipe Armanija. Četa Saše Obradovića je odigrala baš onako kako treba – timski, i ostvarila četvrtu pobedu u obogodišnjem takmičenju u Evroligi.

Armani – Crvena zvezda 79:87 (23:16, 21:30, 16:18, 19:21)

Večeras je Zvezda odigrala možda i jednu od najboljih utakmica u dosadašnjem toku Evrolige. Iako su pobede protiv Baskonje i CSKA vredne pažnje, crveno-beli su večeras odigrali izuzetno timski i savladali domaćina. 

Sve je u redovima Crvene zvezde funkcionisalo kako treba, izuzev jednog dela meča u prvoj četvrtini kada su domaćini uspeli da odu na pet poena prednosti. Malo po malo, crveno-beli su stezali odbranu,a napad je funkcionisao baš onako kako treba i rezultat nije izostao. Svi šutevi su bili rezonski, nije bilo dviljanja i to nije moglo drugačije da se završi nego pobedom.

saša Obradović je odlično pratio igru Milana i vršio je pravovremene izmjene, pa domaćini nisu nikako uspeli da okrenu meč u svoju korist. Zvezda je najveću prednost imala nakon slobodnih bacanja Korija Voldena (+12), ali su do kraja igrači Armanija uspeli samo da ublaže poraz.

Najbolji u redovima Crvene zvezde bio je Džordan Lojd sa 17 poena (4/5 za dva, 275 za tri, 3 skoka i 5 asistencija), a pratio ga je Kori Volden sa 15 poena (2/2 za dva, 1/2 za tri). Ovom dvojcu veliku pomoć pružili su Džoni O’Brajant sa 11 poena (3/4 za dva, 1/2 za tri, 4 skoka i 2 asistencije) i Emanuel Teri sa 9 poena (4/5 za dva, 7 skokova).

Već za dva dana (20. novombra) crveno-beli igraju novim meč, a ovaj put protivnik je ekipa Barselone.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama