Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Звезди прија Милано

Фото: Euroleague.net

Кошаркаши Црвене звезде остварили су важну победу на гостовању у Милану, против екипе Арманија. Чета Саше Обрадовића је одиграла баш онако како треба – тимски, и остварила четврту победу у обогодишњем такмичењу у Евролиги.

Армани – Црвена звезда 79:87 (23:16, 21:30, 16:18, 19:21)

Вечерас је Звезда одиграла можда и једну од најбољих утакмица у досадашњем току Евролиге. Иако су победе против Баскоње и ЦСКА вредне пажње, црвено-бели су вечерас одиграли изузетно тимски и савладали домаћина. 

Све је у редовима Црвене звезде функционисало како треба, изузев једног дела меча у првој четвртини када су домаћини успели да оду на пет поена предности. Мало по мало, црвено-бели су стезали одбрану,а напад је функционисао баш онако како треба и резултат није изостао. Сви шутеви су били резонски, није било двиљања и то није могло другачије да се заврши него победом.

саша Обрадовић је одлично пратио игру Милана и вршио је правовремене измјене, па домаћини нису никако успели да окрену меч у своју корист. Звезда је највећу предност имала након слободних бацања Корија Волдена (+12), али су до краја играчи Арманија успели само да ублаже пораз.

Најбољи у редовима Црвене звезде био је Џордан Лојд са 17 поена (4/5 за два, 275 за три, 3 скока и 5 асистенција), а пратио га је Кори Волден са 15 поена (2/2 за два, 1/2 за три). Овом двојцу велику помоћ пружили су Џони О’Брајант са 11 поена (3/4 за два, 1/2 за три, 4 скока и 2 асистенције) и Емануел Тери са 9 поена (4/5 за два, 7 скокова).

Већ за два дана (20. новомбра) црвено-бели играју новим меч, а овај пут противник је екипа Барселоне.

Скочи на траку са алаткама