Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezda se zamalo obrukala protiv Splita

Foto: ABA liga

Večeras u Pioniru kao da smo gledali (rezultatski) meč Crvene zvezde i Jugoplastike iz nekih pređašnjih vremena. Međutim, umesto toga gledali smo utakmicu u kojoj se Zvezda spasla bruke doslovno u poslednjim trenucima meča protiv ekipe Splita.

Crvena zvezda – Split 78;76 (18:24, 20:18, 22:17, 18:17)

Teško je bilo šta smisleno napisati o igri čete Saše Obradovića koja je doslovno prvi put, na večerašnjoj utakmici, povela u poslednjoj sekundi treće četvrtine košem Tejlora Ročestija.

Sšlićani su igrači veoma dobro i koristili su sve slabosti crveno-belih koji nikako nisu uspeli da povežu svoje redove. Posebno loš segment igre bila je saradnja plejeva i centara koji nikako nisu uspeli da ostvare saradnju koja je trebala da donese prednost našem timu. Da nije bilo mini role Marka Simonovića i požrtvovanosti Džordana Lojda, teško bi se večeras Zvezda spasila poraza.

I nije se ovaj Zvezdin problem pojavi tek na večerašnjoj utakmici. Već nekoloko utakmica u ABA ligi crveno-beli ne uspevaju da odigraju tečno kao što je to bio slučaj na početku prvenstva. Očito će Saša Obradović morati da poradi na igri svojih pulena, kao i na samom sebi jer bi sa ovakvim rosterom doslovno trebao da se prošeta ABA ligom.

Crvena zvezda: O’Brajant 18, Ročesti 5, Hol, Volden 2, Lojd 8, Davidovac 10, Rit 6, Dobrić 7, Simonović 15, Jagodić-Kuridža 7, Simanić, Teri.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama