Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Звезда се замало обрукала против Сплита

Фото: АБА лига

Вечерас у Пиониру као да смо гледали (резултатски) меч Црвене звезде и Југопластике из неких пређашњих времена. Међутим, уместо тога гледали смо утакмицу у којој се Звезда спасла бруке дословно у последњим тренуцима меча против екипе Сплита.

Црвена звезда – Сплит 78;76 (18:24, 20:18, 22:17, 18:17)

Тешко је било шта смислено написати о игри чете Саше Обрадовића која је дословно први пут, на вечерашњој утакмици, повела у последњој секунди треће четвртине кошем Тејлора Рочестија.

Сшлићани су играчи веома добро и користили су све слабости црвено-белих који никако нису успели да повежу своје редове. Посебно лош сегмент игре била је сарадња плејева и центара који никако нису успели да остваре сарадњу која је требала да донесе предност нашем тиму. Да није било мини роле Марка Симоновића и пожртвованости Џордана Лојда, тешко би се вечерас Звезда спасила пораза.

И није се овај Звездин проблем појави тек на вечерашњој утакмици. Већ неколоко утакмица у АБА лиги црвено-бели не успевају да одиграју течно као што је то био случај на почетку првенства. Очито ће Саша Обрадовић морати да поради на игри својих пулена, као и на самом себи јер би са оваквим ростером дословно требао да се прошета АБА лигом.

Црвена звезда: О’Брајант 18, Рочести 5, Хол, Волден 2, Лојд 8, Давидовац 10, Рит 6, Добрић 7, Симоновић 15, Јагодић-Куриџа 7, Симанић, Тери.

Скочи на траку са алаткама