Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Treća četvrtina i završnica meča odveli Zvezdu u poraz

Foto: Euroleague.net

Nakon što su odigrali fantastičan meč u Lionu i savladali ekipu ASVEL-a, izabranici Saše Obradovića nadali su se da i u meču sa Realom iz Madrida mogu da ostvare povoljan rezultat. Ipak, crveno-beli su na svom parketu izgubili rezultatom 67:73 (26:21, 16:15, 11:23, 14:14).

Prvo poluvreme bilo je zaista fantastično. Crveno-beli su leteli po parketu hale Pionir i bezobzira na neke sudijske greše odigrali po ukusu trenera i navijača, pa su taj deo meča završili u svoju korist sa 42:36. Prednost je mogla da bude i ubedljivija da su u nekim trenucima igrači Zvezde bili malo skoncentrisaniji i da sudije nisu pravile neke očigledne previde na štetu naše ekipe. 

A onda je treći period igre doneo veliki preokret. Naime, u tom periodu crveno-beli su postigli samo 11 poena dok je Madriđanima sve polazilo za rukom pa su naš koš zatrpavali sa svih pozicija i tako su preokrenuli rezultat na 53:59. Zvezda je učinila sve da se vrati u meč, i umalo je uspela u tome. Strpljivom igrom i košem Voldena Zvezda je na 4:03 došla u vodstvo od 65:64, ali snage za nešto više od toga nije imala. Real sa dve trojke odlazi na 65:70, a crveno-beli nisu uspeli da iskoriste nekoliko napada što je gostima bilo dovoljno da sačuvaju svoju prednost.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bili su Lojd sa 22 i Volden sa 16 poena, dok je ostatak ekipe odigrao epizodnu ulogu u napadu, a čak četvorica igrača se nisu ni upisala u listu strelaca (Kuridža, Ročesti, Dobrić i Lazić). 

Zvezda sada ima skoro od 3 pobede i 5 poraza, a sledeći meč u Evroligi trebala bi da odigra u gostima, kod Armanija, 18. novembra.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama