Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Трећа четвртина и завршница меча одвели Звезду у пораз

Фото: Euroleague.net

Након што су одиграли фантастичан меч у Лиону и савладали екипу АСВЕЛ-а, изабраници Саше Обрадовића надали су се да и у мечу са Реалом из Мадрида могу да остваре повољан резултат. Ипак, црвено-бели су на свом паркету изгубили резултатом 67:73 (26:21, 16:15, 11:23, 14:14).

Прво полувреме било је заиста фантастично. Црвено-бели су летели по паркету хале Пионир и безобзира на неке судијске греше одиграли по укусу тренера и навијача, па су тај део меча завршили у своју корист са 42:36. Предност је могла да буде и убедљивија да су у неким тренуцима играчи Звезде били мало сконцентрисанији и да судије нису правиле неке очигледне превиде на штету наше екипе. 

А онда је трећи период игре донео велики преокрет. Наиме, у том периоду црвено-бели су постигли само 11 поена док је Мадриђанима све полазило за руком па су наш кош затрпавали са свих позиција и тако су преокренули резултат на 53:59. Звезда је учинила све да се врати у меч, и умало је успела у томе. Стрпљивом игром и кошем Волдена Звезда је на 4:03 дошла у водство од 65:64, али снаге за нешто више од тога није имала. Реал са две тројке одлази на 65:70, а црвено-бели нису успели да искористе неколико напада што је гостима било довољно да сачувају своју предност.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде били су Лојд са 22 и Волден са 16 поена, док је остатак екипе одиграо епизодну улогу у нападу, а чак четворица играча се нису ни уписала у листу стрелаца (Куриџа, Рочести, Добрић и Лазић). 

Звезда сада има скоро од 3 победе и 5 пораза, а следећи меч у Евролиги требала би да одигра у гостима, код Арманија, 18. новембра.

Скочи на траку са алаткама