Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Лоша завршница коштала црвено-беле пораза у Минхену

Кошаркаши Црвене звезде мтс поражени су у мечу 7.кола Евролиге од Бајерна 74:59.

Најефикаснији у екипи Црвене звезде мтс која је играла меч у празном “Ауди дому” у Минхену био је О Брајант са 17 поена, али је поразу кумовало изузетно лоше шутерско вече Џодана Лојда који је меч завршио са 9 поена и уз шут 2/14..

Почетак утакмице није наговештавао заврпницу каква је виђена, донео је изједначену игру са обе стране, црвено-бели су повели 10-9 а онда смо видели резултатску клацкалицу уз доста промашаја у финишу, па је први период завршен резултатом 18-14 за домаћина. Болдвин, Хол и О Брајант били су најефикаснији са по 6 поена у првом периоду.

У истом ритму наставило се практично и у другој деоници, уз тврду игру и јаке одбране, у којој су црвено-бели нашли нешто бољи нападачки ритам и повели са 3 поена предности у финишу (31:28). Међутим, уз неколико грешака и техничку Лазића, домаћин је направио серију 5-0 па се на велики одмор отишло са 33:31 за Бајерн.

Наставак је донео исти ритам, тврду игру у којој се водило доста рачуна о одбрани, и две мини серије. Након 46:42 за црвено-беле, одговорио је домаћин серијом 7-0 и поново стекао предност од неколико поена.

Ту предност домаћин је чувао до самог финиша, и поред доста промашаја играча Бајерна, црвено-бели нису знали да искористе шансу која им се указивала у тим тренуцима, па је домаћин новом серијом од 11-0 при резултату 63:59 осигурао победу, а црвено-бели доживели 4. пораз.

КК Црвена звезда мтс: О Брајант 17, Рочести, Хол 8, Волден 12 , Лојд 9 , Давидовац, Лазић , Рит, Добрић, Јагодић Куриџа 7, Кузмић, Тери 6.

У заосталој утакмици Евролиге, екипа Црвене звезде мтс гостује у Лиону екипи АСВЕЛ-а, док црвено-беле пре тога очекује и тежак пут аутобусом из Минхена до севера Словеније, где их у недељу очекује меч 6.кола АБА лиге са Приморском из Копра.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама