Fudbal Fudbal/Vesti

PAS IGRA ZVEZDIN MODEL ZA EVROPU

Izvor: SD Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde imali su neverovatne statističke brojke što se tiče pas igre na meču protiv Slovana iz Libereca i na delu pokazali da će to biti jedno od glavnih oružja za utakmicu protiv Genta koja je na programu u četvrtak.

Crveno-beli su na meču protiv Slovana imali ukupno 476 dodavanja, za 213 više od rivala, što dovoljno govori o strpljenju i načinu na koji naš tim gradi igru. Ono što je još fascinantnije to je da smo imali 87 posto uspešnih pasova ukupno i čak 80 posto preciznih dodavanja ka napred. Iako je obično da se pri takvoj statistici najviše istaknu štoperi, kod nas su pažnju na sebe skrenuli i vezni fudbaleri, pa je Sanogo tako imao 50 od 53 uspešnih dodavanja, a Nikolić 47 od 54. Sama činjenica da je tri od pet golova na meču sa Slovanom iz Libereca došlo posle asistencija, a da je bilo ukupno osam ključnih pasova, dovoljno govori o tome o stilu i načinu igre pulena Dejana Stankovića.

I na superligaškom meču protiv Radnika iz Surdulice, Crvena zvezda je imala 89 posto tačnih dodavanja (81 posto napred). Ukupno 620 tačnih pasova od 696, što je praktično tri puta više od dodavanja rivala. Igrač koji se najviše istakao u redovima našeg tima je Gelor Kanga. On je bio neverovatan, pa je od 118 pasova ukupno 105 dodao precizno.

Sve u svemu, jasno je kako je Crvena zvezda odigrala poslednja dva meča. Utakmica protiv Genta je na programu u četvrtak od 21 čas, a izabranici Dejana Stankovića će verovatno i na tom meču pokušati da kroz pas igru, precizna dodavanja i započinjanje napada iz poslednje linije ostvare pozitivan rezultat. Zvezda igra lep i atraktivan fudbal, o tome osim subjektivnog utiska, govore i koncizni statistički parametri.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama