Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Станковић пред Гент: Учинићемо све да навијачи буду поносни

Дејан Станковић

Фудбалери Црвене звезде ће у четвртак од 21 час на нашем стадиону дочекати екипу Гента у оквиру трећег кола групне фазе Лиге Европе. Шеф стручног штаба Дејан Станковић свестан је важности утакмице.

– Предстоји нам лепа утакмица и свесни смо шта може добар резултат да нам донесе. Направили смо увертиру пре седам дана против Слован Либереца, одиграли сјајно са Радником из Сурдулице у домаћем првенству, тако да спремно дочекујемо меч. Као што сам рекао, ово је паклен ритам, и нажалост постоји могућност да на неке нећу моћи да рачунам због повреда, здравља и свега, као што је то био случај са Иванићем и Кангом у Немачкој, који нису играли против Хофенхајма због корона вируса. Боримо се да Николића оспособимо бар да буде на клупи. Седам дана има прехладу и температуру, пије антибиотике. Видећемо и за Родића, одрадили смо све могуће анализе, али не желим да ризикујем, јер има још много мечева до 16. децембра. Сутра је важна утакмица за клуб, за навијаче, за нас, али ћу добро „премерити“ пре него што будем „секао“. На терену желим само максимално спремне играче – почео је Станковић.

Упоредио је шеф стручног штаба нашег тима екипу Гента са тимом Слован Либереца.

– Физички је Либерец доста јачи, али је технички Гент квалитетнији. Оно што сам пренео играчима на данашњој анализи то је да мора приступ да нам буде исти. Крећемо од нуле и морамо да будемо јаки на лопти, да будемо добри у сваком дуелу и да будемо позиционирани како треба. Гент зна да игра фудбал, поготово су добри напред. Причало се о њиховом здравственом стању, али то мења планове њима, међутим, не и нама. Имамо тежак посао, брзи су, технички, интелигентни, талентовани. Играмо на нашем стадиону и стекли смо довољно самопоуздања да не прецењујемо, али и не потцењујемо било кога. Приступ од почетка меча мора да буде на нивоу. Не знам да ћу бити поред терена или на трибинама, још увек није стигао допис УЕФА у клуб. Свакако, где год био, увек сам са мојим играчима, спремали смо утакмицу ових дана и на момцима је задатак да то пренесу на терен.

Било је доста спекулација око тога у ком ће саставу Гент изаћи на терен, ко је од фудбалера нашег ривала повређен и слично.

– Мислим да им штопер неће играти. Довели су искусног голмана, видећемо да ли ће ризиковати са младим чуваром мреже или ће бранити старији који дуго није стао међу стативе. Једино што ми мења је то да ли ће изаћи са три или четири играча у одбрани. У задњих 11 утакмица, два меча су играли са три назад, а девет са четири. Спремни смо на обе варијанте, јер то су њихови проблеми које ми пратимо и на које смо спремни да се адаптирамо. За сваког играча имамо посебну тактику. Јеремчук јесте претња, много је добар, игра с обе ноге, има физикалије, подсећа на Левандовског и Милика. Тај тип је, елегантан, моћан, али водићемо рачуна и о њему и о осталима.

Тврди Станковић да је спремио тактичко изненађење пред сутрашњи меч, али није желео детаљније да их открива.

– Што се формације тиче, то су бројеви на терену, много су битнији задаци које добијеш. У анализи противника, гледаш да их ускратиш тамо где су најбоље, али и да их изненадиш тамо где су у проблему. Пробаћемо сутра, биће изненађења, али нећу превише да откривам. Рекао сам да ово може да буде историјска утакмица, свесни смо шта добијамо победом, али то не треба да буде хазардерски и лудо, где ћемо без размишљања истрчати на терн. Ако победимо, ми имамо шест бодова, они нула, тако да смо свесни прилике коју имамо. Жао ми је што нема публике. Са 55 хиљада навијача било би феноменално. Недостају нам, али осећамо подршку. Сад смо у недељу били у Сурдулици и било је стотинак навијача ван стадиона који су наградили момке бакљадом и ватрометом. То је признање за оно што смо урадили прошли четвртак, али и тад против Радника. Жао ми је што не могу да попуне стадион и да нас понесу, да „летимо“ на терену. Све у свему, даћемо наш максимум да навијачи буду поносни – закључио је Станковић.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама