Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Zvezda remizirala sa Javorom

Uprkos brojnim prilikama koje su fudbaleri našeg tima imali, meč između Crvene zvezde i Javora u okviru 12. kola Superlige Srbije završen je bez golova (0:0).

 

Crvena zvezda – Javor 0:0

 

Stadion: „Rajko Mitić“.

 

Sudija: Dragan Čolović.

 

Crvena zvezda: Popović, Gobeljić, Pankov, Eraković, Radulović (od 46. Rodić), Petrović, Nikolić, Ivanić (od 66. Pavkov), Spiridonović (od 46. Katai), Gavrić (od 46. Falćineli), Ben (od 73. Vukanović).

 

Rezerve: Ćopić, Gajić, Degenek, Rodić, Hajdin, Katai, Simić, Vukanović, Falćineli, Pavkov, Krstović.

 

Javor: Lazović, Jevremović (od 90. Mladenović), Jevtić, Piščević, Luković (od 90. Sević), Maričić, Šćepanović (od 90. Mladenović), Pavišić, Otašević, Ilić (od 66. Tanko), Zvekanov.

 

Rezerve: Župić, Tričković, Nikolić, Rušević, Mladenović, Radivojević, Sević, Balabanović, Ristić, Mijailović, Tanko.

 

Žuti karton: Gobeljić (Crvena zvezda).

 

Pre samog starta meča, predsednik našeg kluba Svetozar Mijailović, uručio je jednom od najboljih stranaca u našoj dugoj i bogatoj istoriji El Fardu Benu – dres sa brojem 100, povodom jubilarne utakmice u dresu Crvene zvezde.

 

Posle atraktivnog pokušaja Jevremovića u petom minutu u kaznenom prostoru našeg tima, zapretio je i Gavrić na drugoj strani. Prošao je po levom boku mladi krilni napadač, ali je preterao sa driblinzima, pa su gosti uspeli da otklone opasnost. Iako Radulović nije igrao na svojoj primarnoj poziciji, već se nalazio u odbrani, bio je veoma zapažen u uvodnim trenucima meča, konstantno je na polovini protivnika čekao priliku za centaršut. Jedna od tih situacija bila je i u 14. minutu kada je oštro poslao pas u šesnatesterac, Ben je propustio da mu lopta prođe između nogu, a ona je stigla do Gavrića čiji šut zaustavlja Lazović.

 

Mirniji deo utakmice prekinuli su Spiridonović i Nikolić udarcima sa distance u 30. minutu, ali nisu bili precizni, iako su crveno-beli u prvih pola sata igre imali terensku inicijativu. Malo je falilo Ivaniću u 39. minutu da pogodi iz peterca, ali je Lazović sjajno intervenisao i odbio loptu do Gobeljića koji je iz dotrčavanja šutirao preko gola.

 

Trostruku izmenu napravio je Dejan Stanković na startu drugog poluvremena. Na terenu su se našli Rodić, Katai i Falćineli, a van igre su izašli Radulović, Gavrić i Spiridonović. Sjajno je Ivanić povukao kontru u 54. minutu i uposlio Bena koji je iskosa sa desne strane plasirao loptu, ali tik pored stative Lazovićevog gola. Nepropisno je Maričić zaustavio Kataija u 60. minutu, a odgovornost je preuzeo Ivanić. Ipak, udarac našeg veziste sa bele tačke brani Lazović i održava utakmicu u egalu. Mogao je Ivanić i dva minuta kasnije da se upiše u strelce, ali je sa nekoliko metara, iz veoma izgledne pozicije, šutirao pored gola.

 

Ređali su se opasni napadi našeg tima kao na traci. Prvo je Katai u 70. minutu iskosa sa leve strane šutirao, ali je Lazović uspeo da odbrani, a onda je i Eraković posle kornera glavom pogodio spoljni deo mreže. Nije htela lopta u gol ni u 74. minutu kada je Pavkov glavom oštro šutirao, a Lazović se izdužio koliko je mogao i uspeo da odbrani. Praktično se do samog kraja utakmice igralo u šesnaestercu Javora, ali je nedostajalo našim fudbalerima više sreće u završnici, pa je meč završen bez golova.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama