Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Станковић пред Јавор: Биће ротација

Дејан Станковић

Црвена звезда ће у недељу од 21 час дочекати Јавор у оквиру 12. кола Суперлиге Србије, а шеф стручног штаба нашег тима истакао је да ће бити ротација у саставу.

– Имали смо две тешке утакмице против Партизана и Хофенхајма и логично је да буде промена у стартној постави. Биће ротације, као и играча који ће одморити. Шансу ће добити играчи, нећу да кажем који су мање играли, јер су за мене сви стартери, али биће промена. Што се повређених фудбалера тиче, једва чекам да се врате, пре свега мислим на њихово здравље и заиста бих волео да их имам на располагању. То су играчи врхунског квалитета, доносе огроман квалитет и равнотежу у наше тиму. Ипак све зависи од тестова. Иванић је почео са тренинзима, па ћемо видети – почео је Станковић.

Говорио је шеф стручног штаба нашег тима о формацији са три штопера.

– Анализираћемо сваког противника и у складу с тим ћемо се постављати. Трудићемо се да се најкомотније осећамо. Прошле године смо конструисали са тројицом фудбалера, бранили се са четворицом. У суштини, против Хофенхајма је деловала добро та промена формације. Стајали смо како треба, „клизали“ по страни, бекови су били високо у фази кад немамо лопту. Успели смо да лимитирамо важне играче Хофенхајма, попут Гаћиновића. Одузели смо им њихово главно оружје, а то су контре, транзиције, игра иза леђа наших играча.

Дотакао се Станковић детаљније и меча са Хофенхајмом.

– Морам да кажем да није био фаул код првог гола, али са стране није деловало тако. Ипак, стојим при томе када су такви стартови у питању да је неко на земљи, неко у ваздуху, а између лопта, то мора да се санкционише, јер може да дође до повреде. Николић је имао пар таквих ситуација, мора чвршће да улази у дуелу, не кривим га, али му причам за будућност.

Сматра Станковић да Црвена звезда има европски потенцијал.

– Радујем се утакмицама на нашем стадиону. Оно што смо показали у Немачкој је добра подлога за наставак рада, са великим уверењем да можемо да се питамо нешто у групи – закључио је Станковић.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама