Košarka Košarka/Ženska košarka Košarka/Izveštaji i analize

Četvrti trijumf u nizu crveno-belih

Košarkašice Crvene zvezde savladale su „večitog rivala“ u derbiju 4.kola Prve lige Srbije u „Basket Sitiju“ i upisale četvrti trijumf: 82-63 (22-9, 18-19, 21-17, 21-18)!

Ekipa Dragana Vukovića je još jednom porazila rivala velikom energijom i borbom za svaku loptu, a ogroman trud je nagrađen pobedom.

Nađa Nedeljkov je odlično otvorila utakmicu, Maša Janković nastavila za Zvezdinu seriju 9-2. Gošće su uspele da se posle trojke Marte Jovanović približe na četiri poena zaostatka, ali istom merom uzvraća Nedeljkov, Ivana Katanić potvrđuje seriju 9-0 i Zvezda odbija nalet protivnika i trasira sebi put ka dvocifrenom vođstvu na kraju prve deonice, 22-9.

Nastavila je Zvezda energično i u drugoj četvrtini, Naumčev vodi do 15 poena prednosti, da bi crno-bele serijom 9-0 pripretile, ali nisu ozbiljno ugrozile vođstvo Zvezde. Ostalo je na tome, Ivana Katanić je načazila prostora za asistenciju i kada ga nije bilo, a šampion Srbije je poenima u seriji lomio otpor učesnika WABA lige.. Milica Bojović sa penala sačuvala dvocifrenu prednost pred odmor, 40-28.

Tokom celog meča Crvena zvezda je igrala odlično u odbrani, čvrsto, posledica dobre defanzive su i poeni u tranziciji, a Nađa Nedeljkov novom trojkom donosi maksimalnih 19 poena razlike na sredini trećeg perioda igre, (50-31). Iako je Milica Bojović imala probleme sa faulovima, timskom igrom su nadomestile njene saigračice njeno odusustvo sa parketa. Naumčev je sa penala potvrdila prednost, a crveno-bele ponovo odbranile koš odličnom igrom u defanzivi i pozicioniranjem za 61-45 pred poslednjih 10 minuta.

Poslednji kvartal nije doneo promene. Zvezda je sigurno kontrolisala dešavanja na parketu, neutralisana je Sofija Olić, Marina Stojić mini serijom pokušala da izvuče najviše iz meča, ali su crveno-bele serijom sa 6-0 sa penala stigle do maksimalne prednosti, koju je potvrdila “flouterom” Marija Avlijaš na asistenciju Nevene Naumčev za konačnih 82-63.

Nađa Nedeljkov je još jednom bila najefikasnija sa 21 poenom (4-6 za tri), dok su Milica Bojović (10 skokova) i Ivana Katanić (12 asistencija) postigle po 16 poena i ostvarile dabl-dabl učinak. Dvocifrene sa po 12 poena bile su Maša Janković i Nevena Naumčev.

U narednom kolu Crvena zvezda se sastaje sa debitantom u ligi, Art Basketom, (17.oktobar 12 časova, Arenasport).

KKŽ Crvena zvezda: Naumčev 12 (4sk 3as 3ukl 3blk), Vasiljević, Katanić 16 (5sk 12as 3ukl), Bošnjaković, Kapisoda, Spasovski 2 (2sk 2as), Janković 2 (4sk), Nedeljkov 21 (7sk 2as 3ukl), Bojović 16 (10sk 3ukl), Avlijaš 2 (3as), Zečević 1 (2blk). Trener: Dragan Vuković

Izvor: KKŽCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama