Кошарка Кошарка/Женска кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Четврти тријумф у низу црвено-белих

Кошаркашице Црвене звезде савладале су „вечитог ривала“ у дербију 4.кола Прве лиге Србије у „Баскет Ситију“ и уписале четврти тријумф: 82-63 (22-9, 18-19, 21-17, 21-18)!

Екипа Драгана Вуковића је још једном поразила ривала великом енергијом и борбом за сваку лопту, а огроман труд је награђен победом.

Нађа Недељков је одлично отворила утакмицу, Маша Јанковић наставила за Звездину серију 9-2. Гошће су успеле да се после тројке Марте Јовановић приближе на четири поена заостатка, али истом мером узвраћа Недељков, Ивана Катанић потврђује серију 9-0 и Звезда одбија налет противника и трасира себи пут ка двоцифреном вођству на крају прве деонице, 22-9.

Наставила је Звезда енергично и у другој четвртини, Наумчев води до 15 поена предности, да би црно-беле серијом 9-0 припретиле, али нису озбиљно угрозиле вођство Звезде. Остало је на томе, Ивана Катанић је начазила простора за асистенцију и када га није било, а шампион Србије је поенима у серији ломио отпор учесника WABA лиге.. Милица Бојовић са пенала сачувала двоцифрену предност пред одмор, 40-28.

Током целог меча Црвена звезда је играла одлично у одбрани, чврсто, последица добре дефанзиве су и поени у транзицији, а Нађа Недељков новом тројком доноси максималних 19 поена разлике на средини трећег периода игре, (50-31). Иако је Милица Бојовић имала проблеме са фауловима, тимском игром су надоместиле њене саиграчице њено одусуство са паркета. Наумчев је са пенала потврдила предност, а црвено-беле поново одбраниле кош одличном игром у дефанзиви и позиционирањем за 61-45 пред последњих 10 минута.

Последњи квартал није донео промене. Звезда је сигурно контролисала дешавања на паркету, неутралисана је Софија Олић, Марина Стојић мини серијом покушала да извуче највише из меча, али су црвено-беле серијом са 6-0 са пенала стигле до максималне предности, коју је потврдила “флоутером” Марија Авлијаш на асистенцију Невене Наумчев за коначних 82-63.

Нађа Недељков је још једном била најефикаснија са 21 поеном (4-6 за три), док су Милица Бојовић (10 скокова) и Ивана Катанић (12 асистенција) постигле по 16 поена и оствариле дабл-дабл учинак. Двоцифрене са по 12 поена биле су Маша Јанковић и Невена Наумчев.

У наредном колу Црвена звезда се састаје са дебитантом у лиги, Арт Баскетом, (17.октобар 12 часова, Аренаспорт).

ККЖ Црвена звезда: Наумчев 12 (4ск 3ас 3укл 3блк), Васиљевић, Катанић 16 (5ск 12ас 3укл), Бошњаковић, Каписода, Спасовски 2 (2ск 2ас), Јанковић 2 (4ск), Недељков 21 (7ск 2ас 3укл), Бојовић 16 (10ск 3укл), Авлијаш 2 (3ас), Зечевић 1 (2блк). Тренер: Драган Вуковић

Извор: ККЖЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама