Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Извештаји и анализе

Звезда силна на почетку Глориjа купа

Аутор: ЦЗБГ

Са којом реченицом да започнемо? Да ли са оном ако се по јутру дан познаје или да се први мачићи у воду бацају? Пошто су припремне утакмице, нека буде да бацимо ове мачиће у воду и да са нестрпљењем очекујемо сваки наредни меч.

Звезда је данас била експресна, победила је на отварању Глориjа купа турски Турк телеком са убедљивих 29 разлике 83:54 (19:14, 28:17, 16:11, 20:12). Следећи меч, уколико смо добро разумели пропозиције, наш тим ће играти против Каршијаке у петак. 

No description available.

КК Црвена звезда

Радује приступ и филозофија која се годинама уназад показала као најбоља када је у питању Црвена звезда. Наш бивши тренер, господин Радоњић је дао то у једној реченици и врло је проста: We played strong defense and gave easy transition points. За овакав приступ је потребна гранитна одбрана и озбиљан приступ игри свих 40 минута. Потребна је и физичка спрема па се види колико су базичне припреме дале резултат јер су играчи турског представника изгледали инфериорно у односу на црвено беле из Београда. Звездаши су их надскакали, Звездаши су их претрчали. Остаје да се утегне напад, али се и ту види да ће главну палицу имати Лојд а да ће остали да се прикључују што ће за многе тимове бити нерешива енигма. Једино се Лазић и Ускоковић нису уписали у стрелце. Данас није играо Кори Волден. Вероватно је нека ситнија повреда у питању. Такође, фали још један центар мада се Дуоп Рит показао као доста добро решење данас. Извлачио се у поп, погађао је за три, а недостатак масе је надокнадио борбеношћу типичном за сваког Аустралијанца који дође у Европу. 
Честитке играчима и стручном штабу. 

Скочи на траку са алаткама