Košarka Košarka/Vesti Košarka/Izveštaji i analize

Zvezda silna na početku Glorija kupa

Autor: CZBG

Sa kojom rečenicom da započnemo? Da li sa onom ako se po jutru dan poznaje ili da se prvi mačići u vodu bacaju? Pošto su pripremne utakmice, neka bude da bacimo ove mačiće u vodu i da sa nestrpljenjem očekujemo svaki naredni meč.

Zvezda je danas bila ekspresna, pobedila je na otvaranju Glorija kupa turski Turk telekom sa ubedljivih 29 razlike 83:54 (19:14, 28:17, 16:11, 20:12). Sledeći meč, ukoliko smo dobro razumeli propozicije, naš tim će igrati protiv Karšijake u petak. 

No description available.

KK Crvena zvezda

Raduje pristup i filozofija koja se godinama unazad pokazala kao najbolja kada je u pitanju Crvena zvezda. Naš bivši trener, gospodin Radonjić je dao to u jednoj rečenici i vrlo je prosta: We played strong defense and gave easy transition points. Za ovakav pristup je potrebna granitna odbrana i ozbiljan pristup igri svih 40 minuta. Potrebna je i fizička sprema pa se vidi koliko su bazične pripreme dale rezultat jer su igrači turskog predstavnika izgledali inferiorno u odnosu na crveno bele iz Beograda. Zvezdaši su ih nadskakali, Zvezdaši su ih pretrčali. Ostaje da se utegne napad, ali se i tu vidi da će glavnu palicu imati Lojd a da će ostali da se priključuju što će za mnoge timove biti nerešiva enigma. Jedino se Lazić i Uskoković nisu upisali u strelce. Danas nije igrao Kori Volden. Verovatno je neka sitnija povreda u pitanju. Takođe, fali još jedan centar mada se Duop Rit pokazao kao dosta dobro rešenje danas. Izvlačio se u pop, pogađao je za tri, a nedostatak mase je nadoknadio borbenošću tipičnom za svakog Australijanca koji dođe u Evropu. 
Čestitke igračima i stručnom štabu. 

Skoči na traku sa alatkama