Košarka Košarka/Vesti Košarka/Ženska košarka

Ana Milanović crveno-bela

Kadetska reprezentativka Srbije i jedna od najtalentovanijih košarkašica Evrope, Ana Milanović nova je članica Crvene zvezde.

Ana je rođena 2005.godine u Trebinju i ponikla je u ekipi Leotar03, odakle je ovog leta došla u Crvenu zvezdu i predstavlja veliko pojačanje za budućnost.

Za prvi tim je debitovala već sa 14 godina, a u protekloj sezoni za prvi tim Leotara na 13 utakmica beležila je 12.7 poena i 6.5 skokova za 23 minuta na parketu. Njena izdanja na seniorskom nivou su bila impresivna i pored činjenice da ima samo 15 godina. Protiv Igmana je ubacila lični rekord – 39 poena, uz 21 uhvaćenu loptu, a šampionu BiH i učesniku WABA lige ekipi Banovića 27 poena, i umnogome je doprinela da klub iz Trebinja do prekida bude na četvrtoj poziciji tabele Prve lige BiH.

Nastupala je za kadetsku, juniorsku i seniorsku generaciju svog matičnog kluba. Potiče iz sportske, košarkaške porodice, a u prvom timu Leotara je igrala zajedno sa sestrom Sarom.

Standardna je članica kadetske selekcije reprezentacije Srbije i bila je deo ekipe koja je predstavljala našu zemlju na prvenstvu Evrope do 16 godina u Sarajevu 2019. godine.

Ana zajedno sa kadetskom generacijom „Zvezdica“ predstavlja budućnost kluba.

Ana, dobro došla u Crvenu zvezdu!

Izvor: KKŽCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama