Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Женска кошарка

Ана Милановић црвено-бела

Кадетска репрезентативка Србије и једна од најталентованијих кошаркашица Европе, Ана Милановић нова је чланица Црвене звезде.

Ана је рођена 2005.године у Требињу и поникла је у екипи Леотар03, одакле је овог лета дошла у Црвену звезду и представља велико појачање за будућност.

За први тим је дебитовала већ са 14 година, а у протеклој сезони за први тим Леотара на 13 утакмица бележила је 12.7 поена и 6.5 скокова за 23 минута на паркету. Њена издања на сениорском нивоу су била импресивна и поред чињенице да има само 15 година. Против Игмана је убацила лични рекорд – 39 поена, уз 21 ухваћену лопту, а шампиону БиХ и учеснику WABA лиге екипи Бановића 27 поена, и умногоме је допринела да клуб из Требиња до прекида буде на четвртој позицији табеле Прве лиге БиХ.

Наступала је за кадетску, јуниорску и сениорску генерацију свог матичног клуба. Потиче из спортске, кошаркашке породице, а у првом тиму Леотара је играла заједно са сестром Саром.

Стандардна је чланица кадетске селекције репрезентације Србије и била је део екипе која је представљала нашу земљу на првенству Европе до 16 година у Сарајеву 2019. године.

Ана заједно са кадетском генерацијом „Звездица“ представља будућност клуба.

Ана, добро дошла у Црвену звезду!

Извор: ККЖЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама