Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Analiza: Loše izdanje Zvezde u Tirani

Fudbaleri Crvene zvezde uspeli su a se plasiraju u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, nakon što su večeras u Tirani savladali istoimenu ekipu rezultatom 1:0. Jedini gol na ovom meču delo je napadača crveno-belih, Tomanea.

Večeras su se u Tirani pokatale mnoge slabosti na koje šef stručnog štaba, kao i odgovorni za transfere u Zvezdi, moraju da povedu računa. Naime, osim par uvodnih minuta u kojima su crveno-beli dominirali, ostatak meča je odigran dosta traljavo, a najgore od svega jeste to da je ekipa Tirane imala nekoliko ozbiljnih prilika i to pri rezultatu 0:0, kao i pred sam kraj meča, pa su Zvezdini navijači morali da strepe do poslednjeg momenta.

Definitivno je da odbrana Crvene zvezde treba renoviranje. Pre svega ovde mislimo na bekovski par jer je očito da ni Gobeljić ni Rodić ne mogu da pruže partije potrebne za neke bolje evropske rezultate, a ni Degenek ne može da igra levog beka jer to nije njegova pozicija. Pored njih večeras se ni štoperi nisu pokazali u najboljem svetlu jer su (posebno Pankov) izgledali dosta nesigurno u nekim trenucima što je domaćinu stvaralo prilike u pokušaju da iznenade Milana Borjana.

Ni Veljko Nikolić, ni Seku Sanogo večeras nisu blistali, ali pre svega rezultat nešto lošije njihove partije treba tražiti u veoma lošem izdanju Gelora Kange i Aleksandra Kataija. I jedan i drugi su večeras odigrali daleko ispod proseka, a nekim svojim nepreciznim dodavanjima su otvarali kontranapade za domaćina (ovo se posebno odnosi na Kangu) koji su mogli četu Dejana Stankovića da koštaju poraza. U svo to sivilo se uklopio i Spiridonović koji se bukvalno nije video celo prvo poluvreme.

Jedini koji je večeras nešto odigrao je i strelac jedinog pogotka, Tomane. Večeras se odlično gradio i izvukao dosta prekršaja i žutih kartona protivnika, a u 61. minuti odlično reagovao i glavom smestio loptu u mrežu domaćina. Ipak, za nešto više bilo mu je potrebno i bolje izdanje saigrača.

Sve gore pomenuto je opomena za stručni štab Crvene zvezde pred duele koji slede, a verujemo da će Dejan Stanković znati da motiviše igrače, ali i da ih prekori za greške koje su večeras pravili, te da će crveno-beli pružiti mnogo bolje partije u narednim mečevima. 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama