Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Тирана – Црвена звезда 0:1 (0:0)

Црвена звезда је савладала Тирану на гостујућем терену резултатом 1:0 у оквиру другог кола квалификација за Лигу шампиона. Једини погодак на мечу дело је португалског нападача Антонија Томанеа.

Тирана – Црвена звезда 0:1 (0:0)

Стадион: Ер Албанија, Тирана.

Судија: Каспар Шобер (Шведска).

Стрелци: Томане у 61. минуту.

Тирана: Лика, Тошевски, Најдовски, Ванђели, Хоџалари (од 76. Толи), Батха, Челака, Кобина (од 73. Врапи), Кале (од 85. Авдијај), Мучи, Тораса.

Резерве: Кирко, Мућа, Авдијај, Нури, Халили, Толи, Врапи.

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Милуновић, Панков, Дегенек (од 60. Родић), Саного, Николић, Канга (од 83. Петровић), Спиридоновић (од 46. Иванић), Катаи, Томане.

Резерве: Поповић, Гајић, Родић, Петровић, Иванић, Гаврић, Боаћи.

Жути картони: Ванђели, Челака, Најдовски (Тирана), Саного (Црвена звезда).

Ушли су изабраници Дејана Станковић у меч жељни надигравања. Већ у петом минуту је Милуновић после сјајно изведеног прекида Катаија могао да постигне погодак, али је Лика одбранио, а уз то је и судија сигнализирао офсајд. Минут касније је уследио и слалом Катаија у ком је издриблао тројицу фудбалера Тиране, али је шутирао тик поред стативе. Претио је Томане и у 17. минуту, али је успео Тошевски да изблокира ударац нашег нападача са ивице казненог простора.

Домаћи су први пут запретили у 19. минуту када је Мучи шутирао искоса са леве стране, Борјан је био близу лопти, али је она отишла поред гола. Покушао је и Хоџалари да изненади нашег капитена у 31. минуту из слободног ударца, али се поново истакао репрезентативац Канаде. Црвена звезда је у већем делу првог полувремена покушавала да преко Катаија и Канге искреира изгледну шансу за Томанеа или Спиридоновића који је деловао из другог плана, али се на одмор отишло без голова.

Реаговао је Дејан Станковић направивши измену већ на почетку другог полувремена, па се на терену нашао Мирко Иванић, а из игре је изашао Срђан Спиридоновић. Све је кренуло од Гобељића у 47. минуту када је променио страну и одиграо за Дегенека чији су оштар пас у казнени простор успели да неутралишу домаћи. Мало је фалило да Канга у 55. минуту после снажног ударца матира Лику. Све је кренуло од Катаија који је погодио живи зид, лопта се одбила до Габонца који је са више од двадесет метара шутирао поред гола, иако је голман домаћих био на потпуно другој стативи и практично већ матиран.

У редовима Тиране је највише претио Мучи. То је био случај и у 58. минуту када је брзоноги везиста погодио стативу, али је претходно Борјан одбранио. Коначно је Црвена звезда стигла до предности у  61. минуту. Центрирао је Катаи из корнера, највиши у скоку је био Антонио Томане и феноменално послао лопту у мрежу домаћих за велику радост Дејана Станковића.

Узвратили су и домаћи преко Кобине који је минут касније из изгледне позиције послао лопту преко гола. Имао је Канга велику жељу да се упише у стрелце на вечерашњем мечу, па је и у 71. минуту покушао са више од двадесет метара да матира Лику, али без промене резултата. Комбиновали су Иванић и Гобељић у 80. минуту, али је оштар пас у петерац нашег бека изблокиран од стране Толија. Пет минута касније је и Родић могао да погоди мрежу после ударца главом, а у последњим секундама меча је и Тораса покушао на исти начин, али је несавладив данас био Милан Борјан, после чега је уследило славље црвено-белих који су елиминисали албанског представника Тирану и прошли у  треће коло квалификација за Лигу шампиона.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама