Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Анализа: Лоше издање Звезде у Тирани

Фудбалери Црвене звезде успели су а се пласирају у треће коло квалификација за Лигу шампиона, након што су вечерас у Тирани савладали истоимену екипу резултатом 1:0. Једини гол на овом мечу дело је нападача црвено-белих, Томанеа.

Вечерас су се у Тирани покатале многе слабости на које шеф стручног штаба, као и одговорни за трансфере у Звезди, морају да поведу рачуна. Наиме, осим пар уводних минута у којима су црвено-бели доминирали, остатак меча је одигран доста траљаво, а најгоре од свега јесте то да је екипа Тиране имала неколико озбиљних прилика и то при резултату 0:0, као и пред сам крај меча, па су Звездини навијачи морали да стрепе до последњег момента.

Дефинитивно је да одбрана Црвене звезде треба реновирање. Пре свега овде мислимо на бековски пар јер је очито да ни Гобељић ни Родић не могу да пруже партије потребне за неке боље европске резултате, а ни Дегенек не може да игра левог бека јер то није његова позиција. Поред њих вечерас се ни штопери нису показали у најбољем светлу јер су (посебно Панков) изгледали доста несигурно у неким тренуцима што је домаћину стварало прилике у покушају да изненаде Милана Борјана.

Ни Вељко Николић, ни Секу Саного вечерас нису блистали, али пре свега резултат нешто лошије њихове партије треба тражити у веома лошем издању Гелора Канге и Александра Катаија. И један и други су вечерас одиграли далеко испод просека, а неким својим непрецизним додавањима су отварали контранападе за домаћина (ово се посебно односи на Кангу) који су могли чету Дејана Станковића да коштају пораза. У сво то сивило се уклопио и Спиридоновић који се буквално није видео цело прво полувреме.

Једини који је вечерас нешто одиграо је и стрелац јединог поготка, Томане. Вечерас се одлично градио и извукао доста прекршаја и жутих картона противника, а у 61. минути одлично реаговао и главом сместио лопту у мрежу домаћина. Ипак, за нешто више било му је потребно и боље издање саиграча.

Све горе поменуто је опомена за стручни штаб Црвене звезде пред дуеле који следе, а верујемо да ће Дејан Станковић знати да мотивише играче, али и да их прекори за грешке које су вечерас правили, те да ће црвено-бели пружити много боље партије у наредним мечевима. 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама