Fudbal Fudbal/Vesti

STANKOVIĆ: SVE ZAVISI OD NAS

Izvor: SD Crvena zvezda

Crvena zvezda će evropski put započeti u utorak od 21 čas kada će na stadionu „Rajko Mitić“ dočekati gibraltarsku Evropu u okviru 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona. I pred ovaj susret će šef stručnog štaba našeg tima Dejan Stanković biti na slatkim mukama što se tiče sastava.

– Odlično se nosim sa slatkom mukom sastavljanja tima. Nije mi problem ni sa „bonus“ igračima da napravim ekipu, jer u poslednjih par godina zaista mnogo ulažemo u Omladinsku školu. Ipak, ovo će biti prvi put ove sezone da nemamo taj faktor i da ne moramo nužno da gledamo ko ima koliko godina. Biće dobra ekipa sutra na terenu. Što se rivala tiče, kod njih je fudbal „stao“ u martu. Gledali smo ih, pratili smo im i neke prijateljske utakmice i napravili dobru analizu. Videćemo na osnovu liste igrača da li ima nešto novo. Mi smo spremni. Sve zavisi od našeg pristupa. Krećemo u nešto od čega Crvena zvezda živi. Naravno, važno nam je i prvenstvo, ali lepo je pričati o našem klubu u evropskom takmičenju. Uigravali smo se proteklih mesec i po dana da uđemo u ovo nadmetanje. Siguran sam da ćemo spremnost pokazati na terenu. Ponavljam, pristup je ključan, on mora da bude onakav kakav zahtevaju grb, klub i navijači – počeo je Stanković.

Osvrnuo se šef stručnog štaba našeg tima i na meč sa Spartakom u kom su mogle da se vide, kako on tvrdi – i pozitivne i negativne stvari.

– Dobro je da vidimo gde škripi, jer je to neophodno da se napreduje iz meča u meč. Sve to se popravlja ozbiljnim radom i visokom koncentracijom. Svesni su igrači gde su grešili, a stalno im ponavljam da ne smemo da spustimo gard, kako ne bi bili u „nokdaunu“. Ne može sve da bude perfektno, ali zato služe analize i ispravke. Dobro smo ušli u šampionat i na četiri meča osvojili 12 bodova. Nećemo poleteti.

Najavio je ko će biti najistureniji igrač našeg tima na sutrašnjem meču.

– Ben će početi meč kao špic. Dokazao je kvalitet, i protiv Spartaka je imao dobru utakmicu, stalno učestvuje u igri. Tu je i Tomane kog je povreda mučila, stegao je zube protiv Spartaka i napravio razliku na terenu po ulasku sa klupe. Biće i Boaći u protokolu.

Govorio je Stanković i po potencijalnim penalima i tome ko će izvesti najstrožu kaznu u slučaju da je bude.

– Uvek vežbamo penale. Verujem mojim igračima, jer se ne plaše da u datom trenutku preuzmu odgovornost i šutiraju. Nekad pogode, nekad ne, ali ne sumnjam u njih ni najmanje. Prvi izvođač je Mirko Ivanić. Verujem mu i šutiraće penale sve dok ne promaši – podvukao je Stanković.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama