Фудбал Фудбал/Вести

СТАНКОВИЋ: СВЕ ЗАВИСИ ОД НАС

Извор: СД Црвена звезда

Црвена звезда ће европски пут започети у уторак од 21 час када ће на стадиону „Рајко Митић“ дочекати гибралтарску Европу у оквиру 1. кола квалификација за Лигу шампиона. И пред овај сусрет ће шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић бити на слатким мукама што се тиче састава.

– Одлично се носим са слатком муком састављања тима. Није ми проблем ни са „бонус“ играчима да направим екипу, јер у последњих пар година заиста много улажемо у Омладинску школу. Ипак, ово ће бити први пут ове сезоне да немамо тај фактор и да не морамо нужно да гледамо ко има колико година. Биће добра екипа сутра на терену. Што се ривала тиче, код њих је фудбал „стао“ у марту. Гледали смо их, пратили смо им и неке пријатељске утакмице и направили добру анализу. Видећемо на основу листе играча да ли има нешто ново. Ми смо спремни. Све зависи од нашег приступа. Крећемо у нешто од чега Црвена звезда живи. Наравно, важно нам је и првенство, али лепо је причати о нашем клубу у европском такмичењу. Уигравали смо се протеклих месец и по дана да уђемо у ово надметање. Сигуран сам да ћемо спремност показати на терену. Понављам, приступ је кључан, он мора да буде онакав какав захтевају грб, клуб и навијачи – почео је Станковић.

Осврнуо се шеф стручног штаба нашег тима и на меч са Спартаком у ком су могле да се виде, како он тврди – и позитивне и негативне ствари.

– Добро је да видимо где шкрипи, јер је то неопходно да се напредује из меча у меч. Све то се поправља озбиљним радом и високом концентрацијом. Свесни су играчи где су грешили, а стално им понављам да не смемо да спустимо гард, како не би били у „нокдауну“. Не може све да буде перфектно, али зато служе анализе и исправке. Добро смо ушли у шампионат и на четири меча освојили 12 бодова. Нећемо полетети.

Најавио је ко ће бити најистуренији играч нашег тима на сутрашњем мечу.

– Бен ће почети меч као шпиц. Доказао је квалитет, и против Спартака је имао добру утакмицу, стално учествује у игри. Ту је и Томане ког је повреда мучила, стегао је зубе против Спартака и направио разлику на терену по уласку са клупе. Биће и Боаћи у протоколу.

Говорио је Станковић и по потенцијалним пеналима и томе ко ће извести најстрожу казну у случају да је буде.

– Увек вежбамо пенале. Верујем мојим играчима, јер се не плаше да у датом тренутку преузму одговорност и шутирају. Некад погоде, некад не, али не сумњам у њих ни најмање. Први извођач је Мирко Иванић. Верујем му и шутираће пенале све док не промаши – подвукао је Станковић.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама