Кошарка Кошарка/Вести

КК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: ЕКИПА НЕГАТИВНА НА КОВИД-19, АЛИ ЧЕКА НАС ПУНО ПОСЛА!

Извор: СД Црвена звезда

КК Црвена звезда мтс обавештава јавност да су сви играчи нашег клуба, као и стручни штаб и део менаџмента клуба, који су у четвртак обавили тестове на вирус Ковид-19, добили у понедељак негативне резултате.

Тестирање на вирус Ковид-19 наш клуб обавио је по свим процедурама, и сматра га првим и најнеопходнијим кораком, како би уопште могли да размишљамо о почетку припрема у овим околностима које су нове за све, и којих није лишена ни бројна светска и европска кошаркашка породица. Као клуб који је и на овај начин показао да је изузетно одговоран, који брине о здрављу својих играча , свих запослених али и о друштву у коме живи и ради, очекујемо исто од осталих клубова у наредном периоду и то у складу са прописаним процедурама. Без одговорности свих, сматрамо да нема никакве сврхе да се поново враћамо на терен и ризикујемо здравље свих актера једне кошаркашке утакмице!

Сениорски тим након првог и неопходног корака како би се вратио тренинзима и кошарци, већ у понедељак обавио је и неопходне тестове оптерећења у ординацији спортске медицине „Вита Максима“ како би лекари и физиотерапеути проверили физичку спрему играча након двомесечног карантина.

Без обзира на добре вести које смо добили у понедељак, КК Црвена звезда такође мора да констатује да су остали основни параметри резултата играча добијени анализом крви и урина забрињавајући, и захтевају посебну пажњу у даљем тренажном процесу играча. Наиме, општи имунитет играча није на задовољавајућем нивоу, такође дошло је и до пада мишићне масе и аеробних способности. Очигледно је да је двомесечна пауза оставила велики траг на нашим играчима, који су као и сви грађани Републике Србије, били у кућној изолацији током ванредног стања.

КК Црвена звезда мтс као друштвено одговоран клуб који је током ванредног стања које је проглашено од стране надлежних органа Републике Србије, спорт ставио у други план, понавља да жели да дође до резултата, искључиво и само на терену без икаквих „кампања“ и разних „анализа“ ко је шта учинио до почетка пандемије, и ко је и за које такмичење спреман! Наравно, на првом месту водећи рачуна о здрављу играча који носе дрес Црвене звезде и свих осталих актера једне кошаркашке утакмице.

КК Црвена звезда ће у наредном периоду врло опрезно и у складу са свим препорукама надлежних органа, лекарског тима и физиотерапеута нашег клуба, уз стално медицинско праћење играча, приступити повратку на терен нашег сениорског тима, као и играча млађих категорија чији су тестови на вирус Ковид-19 такође били негативни. Припреме сениорског тима ће се од уторка одржати на отвореним теренима КК Црвена звезда на Малом Калемегдану.

О свим даљим корацима, КК Црвена звезда ће свакодневно обавештавати јавност.

КК Црвена звезда мтс

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Who's Online

There are no users currently online
Скочи на траку са алаткама