Рукомет Рукомет/Извештаји СДЦЗ

Реми Звезде у Панчеву

Рукометаши Црвене звезде ремизирали су у Панчеву против лидера Динама 26:26 (14:12) у последњем мечу 20.кола АРКУС лиге, на дебију Жикице Милосављевића.

Црвено-бели су против тренутно најјачег тима у лиги одиграли и најбољу утакмицу у сезони, уз дуел против Железничара у „Шумицама“, и прекинули негативан низ. Умало су однели цео плен из „Стрелишта“, а управо поред Нишлија, Црвена звезда је једина екипа која је протекле три године непоражена када су у питању утакмице Суперлиге (не рачунајући плеј-оф).

Иако је почетак наговештавао другачији сценарио, бивши играч Црвене звезде и репрезентативац, Ненад Вучковић је са два гола учествовао у почетној предности (3:0), али одмах су одговорили црвено-бели и серијом од четири гола, (3:4). Након игре гол за гол и новог покушаја домаће екипе да се одлепи, Јанко Гемаљевић је зауставио два седмерца, уз две мини серије на обе стране, Црвена звезда је била та која је стигла до вођства на полувремену, преко Утвића и Станојевића – 12:14.

Одлична игра Звезде се наставила и у наставку. Имали су црвено-бели и „плус 3“ головима Божовића и Тодоровића, и контролисали предност до 47.минута када је још један бивши Звездин играч изједначио на 20:20. Гол за гол, велика енергија обе екипе, и фантастични Иван Хорват, који је вукао свој тим и није дозволио да Звезда испусти предност. Иван Рајичевић је имао прилику са седам метара коју није искористио, Јелић је зауставио седмерац на другој, а са два везана гола Хорват је поново довео екипу на корак од тријумфа у 54.минуту, (22:24). Изједначили су Вељко Милошевић и Ненад Вучковић, а Миљан Буњевчевић погодио за предност Панчеваца. Међутим, Звездино дете Иван Хорват није одустао, погодио је у последњем минуту за 26:26. Имао је лидер АРКУС лиге 12 секунди да стигне до победничког гола, али одбранили су се црвено-бели и успешно заокружили деби Жикице Милосављевића на клупи.

Иван Хорват најефикаснији са 9 голова, 5 је постигао Бојан Тодоровић, 4 Богдан Утвић.

Црвено-беле очекују два веома битна сусрета против Кикинде у „Шумицама“ наредног викенда, а затим и гостовање у Зрењанину у последњем колу регуларног дела, пред старт плеј-аут. Пролетер и Кикинда се налазе у зони плеј-аута.

20.коло, АРКУС лига

ДИНАМО – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 26:26 (12:14)

Панчево, дворана: ХС „Стрелиште“. Гледалаца: 400. Судије: Милош Јевтић и Ђорђе Јевтић (Лазаревац). Искључења: Динамо 4, Црвена звезда 10. Седмерци: Динамо 5 (2), Црвена звезда 2(0).

ДИНАМО: Милошевић 5(1), Павловић, Буњевчевић 4, Шотић 3, Савић 1, Златановић, Дистол, Миленковић 1, Баруџић 2, Голубовић 3, Костадиновић 2, Милуновић, Вучковић 4(1), Радовановић, Митровић. Тренер: Аким Комненић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: ЧоловићХорват 9, М.Лазић, Станојевић 1, Вуковић 2, Гемаљевић, Мајес, Рајичевић 2, Јелић, Туфегџић, Утвић 4, Абрамовић, Ерић 1, Божовић 2, Тодоровић 5, Николић. Тренер: Жикица Милосављевић

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама