Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Remi Zvezde u Pančevu

Rukometaši Crvene zvezde remizirali su u Pančevu protiv lidera Dinama 26:26 (14:12) u poslednjem meču 20.kola ARKUS lige, na debiju Žikice Milosavljevića.

Crveno-beli su protiv trenutno najjačeg tima u ligi odigrali i najbolju utakmicu u sezoni, uz duel protiv Železničara u „Šumicama“, i prekinuli negativan niz. Umalo su odneli ceo plen iz „Strelišta“, a upravo pored Nišlija, Crvena zvezda je jedina ekipa koja je protekle tri godine neporažena kada su u pitanju utakmice Superlige (ne računajući plej-of).

Iako je početak nagoveštavao drugačiji scenario, bivši igrač Crvene zvezde i reprezentativac, Nenad Vučković je sa dva gola učestvovao u početnoj prednosti (3:0), ali odmah su odgovorili crveno-beli i serijom od četiri gola, (3:4). Nakon igre gol za gol i novog pokušaja domaće ekipe da se odlepi, Janko Gemaljević je zaustavio dva sedmerca, uz dve mini serije na obe strane, Crvena zvezda je bila ta koja je stigla do vođstva na poluvremenu, preko Utvića i Stanojevića – 12:14.

Odlična igra Zvezde se nastavila i u nastavku. Imali su crveno-beli i „plus 3“ golovima Božovića i Todorovića, i kontrolisali prednost do 47.minuta kada je još jedan bivši Zvezdin igrač izjednačio na 20:20. Gol za gol, velika energija obe ekipe, i fantastični Ivan Horvat, koji je vukao svoj tim i nije dozvolio da Zvezda ispusti prednost. Ivan Rajičević je imao priliku sa sedam metara koju nije iskoristio, Jelić je zaustavio sedmerac na drugoj, a sa dva vezana gola Horvat je ponovo doveo ekipu na korak od trijumfa u 54.minutu, (22:24). Izjednačili su Veljko Milošević i Nenad Vučković, a Miljan Bunjevčević pogodio za prednost Pančevaca. Međutim, Zvezdino dete Ivan Horvat nije odustao, pogodio je u poslednjem minutu za 26:26. Imao je lider ARKUS lige 12 sekundi da stigne do pobedničkog gola, ali odbranili su se crveno-beli i uspešno zaokružili debi Žikice Milosavljevića na klupi.

Ivan Horvat najefikasniji sa 9 golova, 5 je postigao Bojan Todorović, 4 Bogdan Utvić.

Crveno-bele očekuju dva veoma bitna susreta protiv Kikinde u „Šumicama“ narednog vikenda, a zatim i gostovanje u Zrenjaninu u poslednjem kolu regularnog dela, pred start plej-aut. Proleter i Kikinda se nalaze u zoni plej-auta.

20.kolo, ARKUS liga

DINAMO – CRVENA ZVEZDA 26:26 (12:14)

Pančevo, dvorana: HS „Strelište“. Gledalaca: 400. Sudije: Miloš Jevtić i Đorđe Jevtić (Lazarevac). Isključenja: Dinamo 4, Crvena zvezda 10. Sedmerci: Dinamo 5 (2), Crvena zvezda 2(0).

DINAMO: Milošević 5(1), Pavlović, Bunjevčević 4, Šotić 3, Savić 1, Zlatanović, Distol, Milenković 1, Barudžić 2, Golubović 3, Kostadinović 2, Milunović, Vučković 4(1), Radovanović, Mitrović. Trener: Akim Komnenić

CRVENA ZVEZDA: ČolovićHorvat 9, M.Lazić, Stanojević 1, Vuković 2, Gemaljević, Majes, Rajičević 2, Jelić, Tufegdžić, Utvić 4, Abramović, Erić 1, Božović 2, Todorović 5, Nikolić. Trener: Žikica Milosavljević

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama