Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Analiza: Baš ovako se igraju bitne utakmice

Foto: Đorđe Kostić

Crvena zvezda savladala je ekipu Cedevita Olimije sa 88:73. Baš ovako se igraju bitne utakmice.

Utakmica je počela, a već posle prvih par napada bilo je jasno ko će imati inicijativu. Dobre akcije iz kojih je Beron primao loptu van 6,75 su prolazile. Marko Jagodić Kuridža dominirao je tokom prve četvrtine. Sjajno su Beron i Braun vrteli pik, a ponekad i pop. Kuridža im je uzvratio, i to kako! Celo prvo poluvreme bez promašaja, ostavilo je njegovog bivšeg trenera u ekipi Primorske, Juricu Golemca, u čudu. Nisu gosti imali rešenja u odbrani, previše su preuzimali, što nikako nije davalo rezultat.

Nastupila je zatim 2. petorka koja je takođe blistala. Jedna stvar je bila loša u odbrani, a to je kretanje novajlije Lukasa ispod bloka. Kodi Miler to i nije koristio, ali je postigao jednu trojku. Lukas nije još uvek u pravoj formi i treba mu dati što više minuta do kraja regularnog dela ABA lige. Gist i Odžo bili su jako dobri u paru i jako su dobro branili pik. Na sve to nadovezao se Kevin Panter koji je pogotkom sa poludistance odveo Zvezdu na poluvreme.

Nešto što se ne sme događati u plej-ofu je ovako loše građenje skoka, pogotovo kada su na terenu u tandemu Kuridža i Štimac.

U 3. četvrtini usledilo je blago opuštanje koje je Dragan Šakota prekinuo tajmautom. Cela 3. četvrtina bila je zapravo odrađivanje posla. Videli smo jednu lepu give and go akciju Gista i Brauna.

U 4. periodu kola kreću nizbrdo. Serija Cedevita Olimpije i rezultat je bio 66:53, a tajmaut zatražio Šakota. Braun u završnici počinje da pokazuje nonšalanciju i gubi par lopti, a posle jedne Artis pogađa trojku iz tranzicije i tada dolaze gosti na -9, 74:65. U narednom napadu Lazić pogađa trojku koja praktično odlučuje pitanje pobednika.

Bravo za momke! Ako ovako budu igrali u plejofu ni trofej nije daleko!

Autor: O. Lečić/CZBG portal

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama