Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Анализа: Баш овако се играју битне утакмице

Фото: Ђорђе Костић

Црвена звезда савладала је екипу Цедевита Олимије са 88:73. Баш овако се играју битне утакмице.

Утакмица је почела, а већ после првих пар напада било је јасно ко ће имати иницијативу. Добре акције из којих је Берон примао лопту ван 6,75 су пролазиле. Марко Јагодић Куриџа доминирао је током прве четвртине. Сјајно су Берон и Браун вртели пик, а понекад и поп. Куриџа им је узвратио, и то како! Цело прво полувреме без промашаја, оставило је његовог бившег тренера у екипи Приморске, Јурицу Големца, у чуду. Нису гости имали решења у одбрани, превише су преузимали, што никако није давало резултат.

Наступила је затим 2. петорка која је такође блистала. Једна ствар је била лоша у одбрани, а то је кретање новајлије Лукаса испод блока. Коди Милер то и није користио, али је постигао једну тројку. Лукас није још увек у правој форми и треба му дати што више минута до краја регуларног дела АБА лиге. Гист и Оџо били су јако добри у пару и јако су добро бранили пик. На све то надовезао се Кевин Пантер који је поготком са полудистанце одвео Звезду на полувреме.

Нешто што се не сме догађати у плеј-офу је овако лоше грађење скока, поготово када су на терену у тандему Куриџа и Штимац.

У 3. четвртини уследило је благо опуштање које је Драган Шакота прекинуо тајмаутом. Цела 3. четвртина била је заправо одрађивање посла. Видели смо једну лепу гиве анд го акцију Гиста и Брауна.

У 4. периоду кола крећу низбрдо. Серија Цедевита Олимпије и резултат је био 66:53, а тајмаут затражио Шакота. Браун у завршници почиње да показује ноншаланцију и губи пар лопти, а после једне Артис погађа тројку из транзиције и тада долазе гости на -9, 74:65. У наредном нападу Лазић погађа тројку која практично одлучује питање победника.

Браво за момке! Ако овако буду играли у плејофу ни трофеј није далеко!

Аутор: О. Лечић/ЦЗБГ портал

Скочи на траку са алаткама