Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Analiza: Poraz dobre Zvezde od CSKA

Šteta. Imala je večeras Crvena zvezda svoju šansu, vrebala je iz senke, borila se… Ipak, deluje da je individualni kvalitet presudio i da je CSKA pobedio na mišiće.

Prva četvrtina konačno je otvorena kako treba, nije bilo problema u odbrani, u napadu smo bili efektni i nismo puno „davili“ loptu, a istakao se Lorenzo Braun koji konačno igra na nivou od pre 2-3 meseca. Jedini igrač koji je bio ispodprosečan u ovom delu bio je Jagodić Kuridža koji nije pokazao gotovo ništa sem borbenosti.

Kraj prve i početak druge četvrtine obeležilo je ispadanje naših igrača u odbrani. Gist je igrao ponajbolju odbranu u tom periodu, ali ofanzivno je, barem tada, stagnirao. Bilo je dosta njegovih pravovremenih iskakanja tokom cele utakmice, što Odžo i Štimac nisu činili. Bekovske pozicije dobro su čuvane i Majk Džejms nije došao ni do jedne otvorene pozicije tada. Tehnička Šakoti i još neke čudne odluke su dale dodatni motiv našim momcima.

Početkom drugog poluvremena počinjemo da gubimo konce, Džejms se konsolidovao, Panter često spavao u odbrani. Odbrana popušta pre svega zbog izrazito nepotrebnih udvajanja na mismeču, odatle kreću svi problemi, i ne vidi se šta smo time postigli. Heket i Džejms su prečesto imali otvoren pogled ka košu, a oni to ne praštaju. Gist i Panter bili su najistaknutiji Zvezdini igrači.

U 4. kvartalu kreće haos, bez Lorenza nismo organizovali niti jedan dobar napad sem kombinacije Berona i Gista. Šakota ne odustaje od ideje da se Biliju pomaže kada Heket krene leđima na njega, tako nismo dobili apsolutno ništa, naprotiv. Opet faul za tri bacanja, opet diskutabilno. Odžo je bio u potpunosti van ritma u 4. periodu. Četri njegova faula, Šakota pokušava da stigne rezultat snižavanjem petorke. Potez koji je mogao okrenuti utakmicu, da je Zvezdina odbrana bila bolja, je 3+1 Kevina Pantera. Ipak CSKA mirno privodi utakmicu kraju.

Momci su pokazali zube i treba ih podržati u nedelju protiv Cedevita Olimpije. Zaslužili su to!

Autor: CZBG, O. Lečić 
Foto: Euroleague.net

Skoči na traku sa alatkama