Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Анализа: Пораз добре Звезде од ЦСКА

Штета. Имала је вечерас Црвена звезда своју шансу, вребала је из сенке, борила се… Ипак, делује да је индивидуални квалитет пресудио и да је ЦСКА победио на мишиће.

Прва четвртина коначно је отворена како треба, није било проблема у одбрани, у нападу смо били ефектни и нисмо пуно „давили“ лопту, а истакао се Лорензо Браун који коначно игра на нивоу од пре 2-3 месеца. Једини играч који је био исподпросечан у овом делу био је Јагодић Куриџа који није показао готово ништа сем борбености.

Крај прве и почетак друге четвртине обележило је испадање наших играча у одбрани. Гист је играо понајбољу одбрану у том периоду, али офанзивно је, барем тада, стагнирао. Било је доста његових правовремених искакања током целе утакмице, што Оџо и Штимац нису чинили. Бековске позиције добро су чуване и Мајк Џејмс није дошао ни до једне отворене позиције тада. Техничка Шакоти и још неке чудне одлуке су дале додатни мотив нашим момцима.

Почетком другог полувремена почињемо да губимо конце, Џејмс се консолидовао, Пантер често спавао у одбрани. Одбрана попушта пре свега због изразито непотребних удвајања на мисмечу, одатле крећу сви проблеми, и не види се шта смо тиме постигли. Хекет и Џејмс су пречесто имали отворен поглед ка кошу, а они то не праштају. Гист и Пантер били су најистакнутији Звездини играчи.

У 4. кварталу креће хаос, без Лоренза нисмо организовали нити један добар напад сем комбинације Берона и Гиста. Шакота не одустаје од идеје да се Билију помаже када Хекет крене леђима на њега, тако нисмо добили апсолутно ништа, напротив. Опет фаул за три бацања, опет дискутабилно. Оџо је био у потпуности ван ритма у 4. периоду. Четри његова фаула, Шакота покушава да стигне резултат снижавањем петорке. Потез који је могао окренути утакмицу, да је Звездина одбрана била боља, је 3+1 Кевина Пантера. Ипак ЦСКА мирно приводи утакмицу крају.

Момци су показали зубе и треба их подржати у недељу против Цедевита Олимпије. Заслужили су то!

Аутор: ЦЗБГ, О. Лечић 
Фото: Euroleague.net

Скочи на траку са алаткама