Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Kapa dole za Bilija Berona

Bili Beron

Veoma je teško opisati utakmicu polufinala Kupa Radivoja Koraća između Crvene zvezde i Mege. Kao po običaju, crveno-beli su, i pored dobrih uvodnih minuta, krenuli dosta loše u prvoj trećini koju je Meaga rešila u svoju korist rezultatom 17:24. Bilo je evidentno i ovaj put da je Lorenzo Braun u lošoj formi i da je to glavni razlog zašto je Mega ovu četvrtinu završila sa 7 poena prednosti.

Nakon ulaska Dženkinsa i Pantera, situacija se promenila, pa crveno-beli uspevaju da odigraju dosta korektnije i da na poluvreme odu sa 7 poena prednosti (40:33). Ipak, u trećoj četvrtini Zvezda ponovo dopušta Megi da se razmaše i jednostavno nije nalazila rešenje za ekipu Dejana Milojevića koja na kraju ovog perioda vodi sa 60:58. Moramo reći da je Mega mogla i ubedljivije da završi ovu četvrtinu da Panter i Gist svojom upornošću nisu uspeli da održe utakmicu u egalu.

A onda drama. Mega je vodila celo vreme u poslednjoj četvrtini i činilo se da Zvezda neće uspeti da nađe put ka pobedi. A onda je na scenu stupio Bili Beron. Prvo je na 5 poena prednosti za Megu pogodio trojku, a onda je u poslednjem napadu uzeo stvar u svoje ruke i na sekund pre kraja potegnuo još jednu trojku za slavlje igrača i navijača. 

Najefikasniji u Zvezdinim redovima bio je Kevin Panter koji je još jednom odličnom partijom držao Crvenu zvezdu u egalu, dok je junak meča, Bili Beron, postigao 18 poena.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama