Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Капа доле за Билија Берона

Били Берон

Веома је тешко описати утакмицу полуфинала Купа Радивоја Кораћа између Црвене звезде и Меге. Као по обичају, црвено-бели су, и поред добрих уводних минута, кренули доста лоше у првој трећини коју је Меага решила у своју корист резултатом 17:24. Било је евидентно и овај пут да је Лорензо Браун у лошој форми и да је то главни разлог зашто је Мега ову четвртину завршила са 7 поена предности.

Након уласка Џенкинса и Пантера, ситуација се променила, па црвено-бели успевају да одиграју доста коректније и да на полувреме оду са 7 поена предности (40:33). Ипак, у трећој четвртини Звезда поново допушта Меги да се размаше и једноставно није налазила решење за екипу Дејана Милојевића која на крају овог периода води са 60:58. Морамо рећи да је Мега могла и убедљивије да заврши ову четвртину да Пантер и Гист својом упорношћу нису успели да одрже утакмицу у егалу.

А онда драма. Мега је водила цело време у последњој четвртини и чинило се да Звезда неће успети да нађе пут ка победи. А онда је на сцену ступио Били Берон. Прво је на 5 поена предности за Мегу погодио тројку, а онда је у последњем нападу узео ствар у своје руке и на секунд пре краја потегнуо још једну тројку за славље играча и навијача. 

Најефикаснији у Звездиним редовима био је Кевин Пантер који је још једном одличном партијом држао Црвену звезду у егалу, док је јунак меча, Били Берон, постигао 18 поена.

Скочи на траку са алаткама