Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezda započela Novu godinu sa +30

Foto: Euroleague.net

Autor: CZBG, Ivan J. 

Odličan start izabranika Dragana Šakote za početak 2020. i lep poklon za preko 16.000 navijača u Štark Areni. Zvezda je ubedljivo savladala Bajern 93:63 (25:13 28:18 18:15 22:17) . To je bila šesta pobeda u poslednjih osam utakmica u Evroligi i trenutno se nalazimo u najboljoj formi kada je cela liga u pitanju. 

Foto: Euroleague.net

 

Setite se jednog od Radonjizma našeg trenera. Često bi odgovor na pitanje kako je dobio neki meč bio: Strong defense and easy transition points. Upravo tako je Zvezda danas pobedila Bajern. Doduše, prvo kroz kontrolisani napad a onda i ubrzavanjem u napadu posle dobrih odbrana gde je Lorenco pokazao još jednom da se tu odlično snalazi, a imaće pomoć i u liku Kevina Pantera. Valja naglasiti da je odbrana počela da funkcioniše onog trenutka kada smo počeli da branimo njihovu pik igru, naterali njihove visoke igrače da se namuče i rudare za svaki poen i maksimalno otežali spoljnoj liniji. Ruku na srce, ta spoljna linija Bajerna nam je puno pomogla jer su i neke otvorene šuteve promašili. Sa druge strane, Zvezda nije silila preko šuta već je širinu tražila preko unutrašnjih igrača. Pomogli su puno u prvom poluvremenu Kuzmić, Štimac i Jagodić Kuridža koji se malo opustio i pokazao da a nipošto ne smete ostavljati samog u šutu. Sjajnu rolu imao je i Davidovac. Na poluvremenu je već bilo 22 razlike za nas i već se slutio epilog meča, ostalo je samo da se vidi kako će se dalje odvijati meč. Odvijao se dobro za nas, energetski nismo posustali, već smo podizali razliku do konačnih 30 razlike na kraju. 

Velika pobeda, ali ću se dotaći malo i atmosfere koja nije ona prava. Hvala Bogu, zvižduka nije bilo, ali kao da smo dobili Zlatibor a ne jedan veliki Bajern. Osećaju se posledice 0d ranije i nadamo se da će se to brzo vratiti na stari kolosek. 

Sledeći meč, igramo u Vilerbanu gde ćemo na megdan Asvelu u meču koji predstavlja borbu za top 8. Čestitke igračima i stručnom štabu na pobedi. 

Crvena zvezda – Bajern 93:63 (25:13, 28:18, 18:15, 22:17)

Dvorana: Štark Arena
Sudije: Paterniko, Perez, Baumanis

CRVENA ZVEZDA: Kuzmić 9, Panter 15, Braun 15, Beron 13, Lazić 6, Beron 10, Dobrić, Jagodić Kuridža 7, Dženkins 3, Simanić 2, Jovanović, Štimac 13

BAJERN MINHEN: King, Koponen, Monro 20, Lučić 11, Lo 6, Đedović, Cipser 6, Nelson, Flakadori, Lesor 2, Huestis 2, Radošević 5

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama