Кошарка Кошарка/Вести

Пантер и званично Звездин!

Амерички бек и досадашњи члан Олимпијакоса Кевин Пантер потписао је у петак уговор са КК Црвена звезда до краја сезоне!

Овај 26-годишњи Њујорчанин висок 193 центиметара пођеднако добро може да игра на бековске позиције. Рођен је 25.јуна 1993. године.

Након колеџ каријере коју је завршио на Универзитету Тенеси, започео је своју европску каријеру, коју је постепено подизао из сезоне у сезону, играјући прво за Лаврио, па Антверпен, АЕК, Виртус из Болоње и Олимпијакос. Са екипама АЕК-а и Виртуса освајао је ФИБА Лигу шампиона две године узастопно, а у дресу екипе из Болоње био је и МВП завршног турнира у Белгији са 26 поена и 7 скокова.

Пред почетак ове сезоне потписао је двогодишњи уговор са Олимпијакосом за који је на 11 утакмица у ЕЛ убацивао просечно 7 поена за 18 минута у игри.
.
Доласком Пантера Црвена Звезда је добила значајно појачање, одличног стрелца, играча који је врло често ускакао и на позицију плеја, и кога тренер Драган Шакота одлично познаје из сезоне у којој је АЕК освојио два трофеја.

У Црвеној звезди ће носити дрес „00“ а дебитоваће поново у црвено-белом дресу, овога пута регионалног и српског шампиона, у понедељак у Подгорици.

Кевин добро дошао у Црвену звезду!

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама