Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Магични Зо за нову Звездину победу

Армани - Црвена звезда (фото: euroleague.net)

Звезда је победила у Милану!!!

Кошаркаши Црвене звезде су вечерас одиграли једну одличну утакмицу и успели да остваре још једну гостујућу победу. Након Жалгириса, црвено-бели су савладали Армани резултатом 77:67, по четвртинама 20:18, 19:22, 18:10, 20:17.

Звезда је одиграла одличну утакмицу током свих 40 минута. Истини за вољу, било је благог пада у другој четвртини, али чим се на паркету поново нашао Лорензо Браун, Звездин напад је профункционисао, а одбрана је вечерас заиста била фантастична.

Оваквом игром црвено-бели су показали да могу много више од онога што су до сада пружили у Евролиги, али је чињеница да је заиста потребан играч на позицији плеја који би могао квалитетно да одмени Зо Брауна. Након прве четвртине коју је Звезда добила резултатом 20:18, настао је један мали пад који се највише огледао у слабој организацији игре, па је Армани успео да преокрене резултат до полувремена и да оде на одмор са предношћу од једног поена.

Армани – Црвена звезда (фото: euroleague.net)

И поред тих падова у игри када је Зо био на клупи, Звезда је добром одбраном, пре свега, успела да одржава прикључак. А онда је у трећем периоду игре наша екипа додала гас и одиграла можда и најбољу одбрану ове сезоне. Успели су црвено-бели да сведу екипу Арманија (иначе, екипу која је најбоља у процентима за три поена) на свега 10 поена, а одличним, и пре свега смиреним нападом, да дође до предности од  седам поена – 57:50.

Покушали су домаћини да мало убрзају игру у последњем периоду, али Звезда је заиста играла одлично и није дала играчима Арманија да се разлете по терену. Буквално је скоро све функционисало онако како треба. Зо Браун је током целог меча, па тако и у последњем периоду истог буквално био командант на терену и екипа се осећала сигурно када је он имао лопту у рукама. Довољно је речи да се у таквој игри самопоуздање вратило и другом Брауну, Дерику, који је постигао 12 поена уз две тројке из два покушаја.

Лорензо Браун је вечерас био најефикаснији са 21 поеном и са чак 7 асистенција. Пратио га је Били Берон са 17 поена (4/8 за три), те Дерик Браун са 12 (2/2 за три).  Морамо истаћи одличну ролу Дејана Давидовца који је вечерас урадио много тога што се у статистици не види. А што се ње тиче, постигао је 6 поена (3/4 за два) уз 4 скока.

За сам крај морамо да похвалимо и одлично издање Звездиних навијача који су свих 40 минута бодрили свој тим, а посебно песмом “И да ми понуде милионе билионе…”.

У следећем 13. колу, Звезда дочекује екипу Баскоње, а утакмица је на распореду 12. децембра од 19 часова.

Аутор: Капин Д. ЦЗБГ Фото: Euroleague.net

Скочи на траку са алаткама