Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Magični Zo za novu Zvezdinu pobedu

Armani - Crvena zvezda (foto: euroleague.net)

Zvezda je pobedila u Milanu!!!

Košarkaši Crvene zvezde su večeras odigrali jednu odličnu utakmicu i uspeli da ostvare još jednu gostujuću pobedu. Nakon Žalgirisa, crveno-beli su savladali Armani rezultatom 77:67, po četvrtinama 20:18, 19:22, 18:10, 20:17.

Zvezda je odigrala odličnu utakmicu tokom svih 40 minuta. Istini za volju, bilo je blagog pada u drugoj četvrtini, ali čim se na parketu ponovo našao Lorenzo Braun, Zvezdin napad je profunkcionisao, a odbrana je večeras zaista bila fantastična.

Ovakvom igrom crveno-beli su pokazali da mogu mnogo više od onoga što su do sada pružili u Evroligi, ali je činjenica da je zaista potreban igrač na poziciji pleja koji bi mogao kvalitetno da odmeni Zo Brauna. Nakon prve četvrtine koju je Zvezda dobila rezultatom 20:18, nastao je jedan mali pad koji se najviše ogledao u slaboj organizaciji igre, pa je Armani uspeo da preokrene rezultat do poluvremena i da ode na odmor sa prednošću od jednog poena.

Armani – Crvena zvezda (foto: euroleague.net)

I pored tih padova u igri kada je Zo bio na klupi, Zvezda je dobrom odbranom, pre svega, uspela da održava priključak. A onda je u trećem periodu igre naša ekipa dodala gas i odigrala možda i najbolju odbranu ove sezone. Uspeli su crveno-beli da svedu ekipu Armanija (inače, ekipu koja je najbolja u procentima za tri poena) na svega 10 poena, a odličnim, i pre svega smirenim napadom, da dođe do prednosti od  sedam poena – 57:50.

Pokušali su domaćini da malo ubrzaju igru u poslednjem periodu, ali Zvezda je zaista igrala odlično i nije dala igračima Armanija da se razlete po terenu. Bukvalno je skoro sve funkcionisalo onako kako treba. Zo Braun je tokom celog meča, pa tako i u poslednjem periodu istog bukvalno bio komandant na terenu i ekipa se osećala sigurno kada je on imao loptu u rukama. Dovoljno je reči da se u takvoj igri samopouzdanje vratilo i drugom Braunu, Deriku, koji je postigao 12 poena uz dve trojke iz dva pokušaja.

Lorenzo Braun je večeras bio najefikasniji sa 21 poenom i sa čak 7 asistencija. Pratio ga je Bili Beron sa 17 poena (4/8 za tri), te Derik Braun sa 12 (2/2 za tri).  Moramo istaći odličnu rolu Dejana Davidovca koji je večeras uradio mnogo toga što se u statistici ne vidi. A što se nje tiče, postigao je 6 poena (3/4 za dva) uz 4 skoka.

Za sam kraj moramo da pohvalimo i odlično izdanje Zvezdinih navijača koji su svih 40 minuta bodrili svoj tim, a posebno pesmom “I da mi ponude milione bilione…”.

U sledećem 13. kolu, Zvezda dočekuje ekipu Baskonje, a utakmica je na rasporedu 12. decembra od 19 časova.

Autor: Kapin D. CZBG Foto: Euroleague.net

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama