Blog Košarka CZBG

Šta priča Dragan Šakota?

Dragan Šakota

Dragan Šakota odnedavno je novi trener košarkaškog kluba Crvena zvezda. Do sada je na klupi sedeo na tri utakmice i ostvario dve pobede (Mornar i Valensija) i jedan poraz (Cedevita-Olimpija). Ipak, ovog trenutka se nećemo baviti njegovim radom jer je malo vremena na klupi Zvezde, da bi bio ocenjen pozitivno ili negativno, već ćemo se pozabaviti njegovim izjavama koje je dao za Srpski telegraf.

Prva izjava na koju želimo da se fokusiramo je “Moramo da budemo svesni da ni jedan klub koji osvoji ABA ne može da bude bitan faktor u Evroligi”.

Jasno je da Šakota želi da skine pritisak sa sebe, ali ovo što je izjavio apsolutno nije tačno. Ne treba tu puno trošiti reči na primere, ali u bliskoj budućnosti ih imamo nekoliko. Dovoljno je pogledati sezonu u kojoj je Crvena zvezda ušla u Top 8 i igrala egal utakmice sa ekipom CSKA, a da ne pominjemo komšije koje su uspele da odu na F4. Takođe, ono što je jako bitno naglasiti jeste da neko ko se bavi poslom (u ovom slučaju trenerskim) u Crvenoj zvezdi, ne treba  da traži alibi ovakvim izjavama, nego da pokaže petlju (da ne kažemo nešto drugo) i zasuče rukave i radi. 

Takođe, Šakota je izjavio da se u ABA ligi plaća danak zbog igranje Evrolige.

Pa, poštovani g. Šakota. Nije Zvezdi prvi put da igra ABA i Evroligu. Ako malo pogledate u blisku prošlost, videćete da je jedan trener mukotrpno radio (bez puno priče) i bukvalno pomeo skoro sve u ABA ligi, i na kraju je osvojio. Pustite se praznih priča. Ova ekipa je projektovana da igra na dva fronta, a ne da sedi i odmara. To što su ostvareni neki slabiji rezultati nije pitanje igre na dva fronta, nego (ne)spremnosti ekipe.

Pomenuo je Dragan Šakota i Filipa Čovića kao glavnog protagonistu u osvajanju ABA lige.

Dragane, Dragane…nije Filip Čović bio glavni protagonista. Filip jesete bio jedan od onih koji su i te kako doprineli osvajanju ABA lige, ali nije bio glavni. Nikada kao portal nismo pljuvali naše igrače, pa nećemo ni sada, ali ćemo se uvek kritički osvrnuti kada se za to ukaže potreba, a sve u cilju dobroga za našu Crvenu zvezdu. Činjenica je da ove sezone Filip ne igra onako kako je igrao pred kraj prošle. Istini za volju, ni ostali igrači ne pružaju ono što se od njih očekuje, ali to ne može da pobije činjenicu da Filip Čović nije najbolje rešenje za bek ap pleja, a posebno ne za nosioca igre (posebno u Evroligi). E sad, druga je priča što dečka, kao Zvezdinog igrača, ne treba izviždati i vređati, ali ukazati na činjenice, to sigurno treba.

Tako da, gospodine Šakota, umesto da dajete neke izjave kao što su ove, zasučite rukave i podižite moral i igračima i navijačima, jer vi ste sada na kormilu ekipe za koju mi navijamo.  Ako kormilar traži izgovore, vrlo brzo će se nasukati na neku stenu koja nam se svima može olako razbiti o glavu.

Autor. Kapin D./CZBG

Komentar

Kliknite da biste objavili komentar

  • To što je bilo “juče ” u EL već je daleko danas a još dalje će biti “sutra”,budzeti čine svoje,sve veće i veće razlike.

    Nije Šakota mnogo pogrešio

Skoči na traku sa alatkama