Кошарка Кошарка/Најава утакмица

АБА: Звезда дочекује Морнар

КК Црвена звезда

Кошаркаши Црвене звезде дочекују у понедељак екипу Морнара у утакмици 8.кола АБА лиге. Меч се игра од 18 часова.

Нови тренер, Драган Шакота, мораће у ходу и уз убрзаним темпом да упозна екипу, а на клупи ће бити већ у понедељак:

„ Улазим одмах у такмичарски ритам, и то није лако. Зато очекујем помоћ стручног штаба како би ми све било много јасније и како би се врзо уклопио јер времена нема. У оваквим ситуацијама трудите се да утичете само добрим одлукама, и да на првом месту видите шта се играло, и шта треба да се имплементира или евентуално мења. Сви заједно радићемо као тим на клупи“ рекао је тренер Црвене звезде мтс Драган Шакота и изнео низ комплимената на рачун наредног противника:

„Браћа Павићевићи су изградили клуб Морнар који је изашао својим квалитетом из региона, урадили су пуно тога и направили успех. Због тога их изузетно ценим. Уз то направили су тим са врло респектабилним и добрим играчима. Када се узме у обзир да тимови који играју Евролигу, по неписаном правили имају пад у игри када играју лигашке утакмице, а већ сам рекао колико нам је АБА лига важна, онда нам је подршка навијача преко потребна. Био сам неколико година у другом амбијенту ван Београда, али знам да сви у Европи завиде Црвеној звезди на подршци коју има, и коју дају навијачи као помоћ свом тиму. Имамо заједнички циљ, а то су победе Црвене звезде“ рекао је Шакота.

Огњен Добрић: „Очекује нас утакмица са Морнаром, екипа која игра брзу кошарку, са пуно шутева. Њихов стил се зна, и неће бити никаквог опуштања јер је овај тим по квалитету у врху регионалне кошарке. Зато морамо да одиграмо на првом месту добру одбрану, јер смо видели и у Каунасу да је то рецепт да се створе добри услови да стижете и до лакших поена и до победа. Имали смо времена нако изузетно тешког периода од 6 дана и 4 утакмице, да се мало одоримо освежимо и спремни дочеујемо овај меч“ рекао је Добрић:

Утакмица Црвена звезда мтс – Морнар Бар игра се у понедељак од 18 часова у хали „Александар Николић“, а продаја улазница врши се већ од петка у свим пословницама Тицкетс.рс. Карте ће се продавати и на благајнама дворане у понедељак од 15 часова.

Скочи на траку са алаткама