Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Звезда победила Морнар

Црвена звезда - Морнар

Аутор: ЦЗБГ, Иван Ј.

У смирај осмог кола АБА лиге, Црвена звезда је сигурном игром победила Морнар и најавила окршај са Валенсијом за три дана. На крају, Црвена звезда – Морнар 105:82 ( 28:9 25:31 19:20 33:22).

Да ли је ово само победа против најлошије одбране у АБА лиги или најава нешто боље Звезде видећемо у четвртак, али се мора похвалити тренер који је већ у првом мечу поделио улоге тако да је екипа имала реп и главу. Звезда је жестоко напала фантастичне шутере барске екипе, трчала транзицију и направила завидну разлику коју је одржавала до четврте, а у последњој, и повећала предност.  Коначно је капитен почео да гледа ка кошу, мада је и старо правило АБА лиге да треба напасти Пулена у нападу. Такође, разлика би сигурно била виша да је Лоренцо био дуже на паркету. Пресекла су га брза два фаула па је Филип Човић морао на паркет. Филип је дао свој допринос у нападу, али су играчи Морнара прелако пробијали прву линију одбране. Остаје тренеру Шакоти да га га крије слично као Радоњић Маркуса. Пробудио се мало Морнар у другој и трећој четвртини, мало су припомогле и судије неким стварно чудним одлукама, али је Звезда сваки налет одбијала на неких 11 или 12 поена предности и враћала на 20. Трећа четвртина је дала оно што Лоренцо мора да буде на терену, једну all around партију. Десет поена, 5 скокова и 7 асистенција. 
Оно што радује највише јесте што нисмо гледали статичну Звезду у којој је лопта код једног играча десет секунди и више. Проток лопте је био бржи. Простора за напредак итекако има, Звезда може да тренира и да припрема Валенсију за четвртак у много мирнијој атмосфери него што је била прошле недеље. Остаје само да се позову навијачи, да попуне Пионир и да у једној врелој атмосфери забележимо и четврту победу у Евролиги која би додатно улила самопоуздање пред дерби меч у Љубљани следеће недеље. Честитке играчима и стручном штабу. 

Црвена звезда – Морнар 105:82

Дворана: Александар Николић
Судије: Сашо Петек, Урош Николић, Kрунослав Пеић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Kузмић 6, Човић 12, Браун 10, Давидовац 8, Лазић 13, Фаје 5, Берон 8, Добрић 7, Гист 10, Џенкинс 11, Симанић 2, Оџо 13

МОРНАР: Пулен 22, Нидам, Шеховић 2, Мугоша, Рејли Рос 3, Бегић 10, Вујошевић, Павићевић, Волер, Маркота 12, Врањеш 9, Бјелица 16

 

 

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Who's Online

There are no users currently online
Скочи на траку са алаткама