Hokej Hokej/Izveštaji

Zvezda se iskalila na Celju

Hokejaši Crvene zvezde dočekali su danas ekipu Celja u prvoj od dve utakmice koje su na rasporedu ovog vikenda. Pred početak ovog susreta ponovo je razvijen transparent podrške Dušanu Krstiću, a popraćen je aplauzom gledalaca i pozdravom igrača Zvezde i Celja udaranjem štapovima o led. Inače, ovaj meč je protekao u Zvezdinoj dominaciji koja je, nakon neefikasne prve trećine, demolirala goste u drugoj, a dokrajčili u trećoj za veliku i ubedljivu pobedu.

Crvena zvezda – Celje (podrška za Duleta Krstića)

SKHL Crvena zvezda – HK True Celje 11:2 (1:1, 6:0, 4:1)

Zvezda je odlično počela meč. Već u 4. minuti Odličnom golom Mateje Popovića (asistencija Podunavac) crveno-beli dolaze do vodstva od 1:0. Ipak, Celje ubrzo koristi jednu nesmotrenost Zvezdine odbrane i preko Grošelja, samo nakon 37 sekundi dolazi do 1:1. Zvezda je pokušavala, napadala je, ali se Celje dobro branilo i u retkim trenucima prelazilo na Zvezdinu trećinu. Tek kada je isključen Daniel Mihal, Celje se preselilo pred gol Rankovića, ali su crveno-beli uspeli da se odbrane. Zvezda je u tim trenucima izgledala nekako smušeno i napadi su većinom bili stihisjski, što se odrazilo i na sam rezultat koji se do kraja ove trećine nije promenio. Jedino dobro na kraju ove trećine bilo je isključenje Klavžara koje je crveno-belim oklopnicima donelo skoro punih dva minuta pprednoti.

Na početku druge trećine Zvezda ne koristi igrača više, ali čim se Celje kompletiralo jednim rezantnim udarcem Uglješa Novaković (asistencija Dragović) smešta pak u mrežu gostiju za 2:1 (23. min.). Dalo je to krila crveno-belim oklopnicima koji u 24. minuti odličnim pogotkom Ivana Anića (asistencija PopovićČegrintsev) dolaze do vodstva od 3:1. Nakon što je Celje ostalo saigračem manje, kapiten Zvezde Marko Brkušanin  (asistencija ČegrintsevAnić) fantastičnim udarcem šalje pak u mrežu Celja za 4:1. Period “primirja” trjao je do 33. minute kada je svojim drugim golom Marko Brkušanin (asistencija Podunavac) povisio vodstvo naših oklopnika na 5:1. Samo nekih 40 sekundi posle toga, još jedan pak u mreži Celja – 6:1. Ovaj put to je bilo delo Vjačeslava Čegrintseva (asistencija PopovićAnić). Celje je bukvalno u tim trenucima bilo potpuno razbijeno. Zvezda je igrala skoro sa pola snage i u 36. minuti preko Ivana Anića (asistencija Vuković) došla do ogromnih 7:1.

Na početku poslednje trećine oba trenera su promenili golmane, pa je na Zvezdin gol stao Petar Stepanović, dok je kod gostiju mrežu čuvao Jaka Gajšek.  Ipak, ni to nije pomoglo gostima. pre nego su postigli svoj osmi pogodak, Zvezdini oklopnici su promašili tri dobre prilike, a u 44. minuti Vjačeslav Čegrintsev (asistencija Anić) zatresao je mrežu gostiju za 8:1. Gosti uspevaju da dođu do svog drugog pogotka u 48. minuti. Strelaz za 8:2 bio je Kastelic. Pokušali su gosti da pruže svoj maksimum u ovj trećini i da pokušaju da smanje Zvezdino vodstvo, ali u tome nisu uspevali. A onda, kada je Celje ostalo sa igračem manje, u 53. minuti Vjačeslav Čegrintsev svojim trećim golom (asistencija BrkušaninPodunavac) donosi prednost crveno-belima od 9:2. Još jedna lepa akcija crveno-belih viđena je u 56. minuti. Dvojac ČegrintsevAnić odlično su asistirali Uglješi Novakoviću koji sigurnim šutem donosi Zvezdi deseti pogodak – 10:2. Nije se Zvezda zadovoljila ovim vodstvom pa je Ivan Anić svojim trećim pogotkom (asistencija NovakovićBrkušanin)doneo svojoj ekipi prednost od 11:2 što je bio i konačan ishod ovog meča.

Sutra ove dve ekipe igraju svoj novi meč sa početkom od 16:15 časova, a mi vas pozivamo da dođete i pružite podršku našim hokejašima i uživate u novoj reviji golova.

Crvena zvezda: Ranković, Stepanović, Anić, Brkušanin, Čegrintsev, Daniel, Dragović, Gvozdenović, Janković, Kasitski, Mašić, Mlađenović, Novaković, Podunavac, Popović, Ristić, Španjević, Tarakan, Vuković, Cvik.

Celje: Gajšek, Vasić, Čurčić, J.Flajs, Ž.Flajs, Grošelj, F.Jeram, U.Jeram, Kastelic, Klavžar, Kolar, Kukuvič, Nemeček, Ogrizek, Srebot, Voh, Zupanc.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama