Хокеј Хокеј/Извештаји

Звезда се искалила на Цељу

Хокејаши Црвене звезде дочекали су данас екипу Цеља у првој од две утакмице које су на распореду овог викенда. Пред почетак овог сусрета поново је развијен транспарент подршке Душану Крстићу, а попраћен је аплаузом гледалаца и поздравом играча Звезде и Цеља ударањем штаповима о лед. Иначе, овај меч је протекао у Звездиној доминацији која је, након неефикасне прве трећине, демолирала госте у другој, а докрајчили у трећој за велику и убедљиву победу.

Црвена звезда – Цеље (подршка за Дулета Крстића)

СКХЛ Црвена звезда – ХК Труе Цеље 11:2 (1:1, 6:0, 4:1)

Звезда је одлично почела меч. Већ у 4. минути Одличном голом Матеје Поповића (асистенција Подунавац) црвено-бели долазе до водства од 1:0. Ипак, Цеље убрзо користи једну несмотреност Звездине одбране и преко Грошеља, само након 37 секунди долази до 1:1. Звезда је покушавала, нападала је, али се Цеље добро бранило и у ретким тренуцима прелазило на Звездину трећину. Тек када је искључен Даниел Михал, Цеље се преселило пред гол Ранковића, али су црвено-бели успели да се одбране. Звезда је у тим тренуцима изгледала некако смушено и напади су већином били стихисјски, што се одразило и на сам резултат који се до краја ове трећине није променио. Једино добро на крају ове трећине било је искључење Клавжара које је црвено-белим оклопницима донело скоро пуних два минута ппредноти.

На почетку друге трећине Звезда не користи играча више, али чим се Цеље комплетирало једним резантним ударцем Угљеша Новаковић (асистенција Драговић) смешта пак у мрежу гостију за 2:1 (23. мин.). Дало је то крила црвено-белим оклопницима који у 24. минути одличним поготком Ивана Анића (асистенција ПоповићЧегринтсев) долазе до водства од 3:1. Након што је Цеље остало саиграчем мање, капитен Звезде Марко Бркушанин  (асистенција ЧегринтсевАнић) фантастичним ударцем шаље пак у мрежу Цеља за 4:1. Период “примирја” трјао је до 33. минуте када је својим другим голом Марко Бркушанин (асистенција Подунавац) повисио водство наших оклопника на 5:1. Само неких 40 секунди после тога, још један пак у мрежи Цеља – 6:1. Овај пут то је било дело Вјачеслава Чегринтсева (асистенција ПоповићАнић). Цеље је буквално у тим тренуцима било потпуно разбијено. Звезда је играла скоро са пола снаге и у 36. минути преко Ивана Анића (асистенција Вуковић) дошла до огромних 7:1.

На почетку последње трећине оба тренера су променили голмане, па је на Звездин гол стао Петар Степановић, док је код гостију мрежу чувао Јака Гајшек.  Ипак, ни то није помогло гостима. пре него су постигли свој осми погодак, Звездини оклопници су промашили три добре прилике, а у 44. минути Вјачеслав Чегринтсев (асистенција Анић) затресао је мрежу гостију за 8:1. Гости успевају да дођу до свог другог поготка у 48. минути. Стрелаз за 8:2 био је Кастелиц. Покушали су гости да пруже свој максимум у овј трећини и да покушају да смање Звездино водство, али у томе нису успевали. А онда, када је Цеље остало са играчем мање, у 53. минути Вјачеслав Чегринтсев својим трећим голом (асистенција БркушанинПодунавац) доноси предност црвено-белима од 9:2. Још једна лепа акција црвено-белих виђена је у 56. минути. Двојац ЧегринтсевАнић одлично су асистирали Угљеши Новаковићу који сигурним шутем доноси Звезди десети погодак – 10:2. Није се Звезда задовољила овим водством па је Иван Анић својим трећим поготком (асистенција НоваковићБркушанин)донео својој екипи предност од 11:2 што је био и коначан исход овог меча.

Сутра ове две екипе играју свој нови меч са почетком од 16:15 часова, а ми вас позивамо да дођете и пружите подршку нашим хокејашима и уживате у новој ревији голова.

Црвена звезда: Ранковић, Степановић, Анић, Бркушанин, Чегринтсев, Даниел, Драговић, Гвозденовић, Јанковић, Каситски, Машић, Млађеновић, Новаковић, Подунавац, Поповић, Ристић, Шпањевић, Таракан, Вуковић, Цвик.

Цеље: Гајшек, Васић, Чурчић, Ј.Флајс, Ж.Флајс, Грошељ, Ф.Јерам, У.Јерам, Кастелиц, Клавжар, Колар, Кукувич, Немечек, Огризек, Сребот, Вох, Зупанц.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Who's Online

Скочи на траку са алаткама