Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Bolan poraz Zvezde u produžetku

Crvena zvezda - Asvel

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su bolan poraz od ekipe Asvela i to posle produžetka. Iako su tokom cele utakmice bili u prednosti, crveno-beli su poklekli pri samom kraju meča kada su dozvolili gostima da izbore produžetke, a posle i pobedu. Poraz koji definitivno boli, posebno kada se ima u vidu da smo mogli mnogo ranije, tokom meča, da prelomimo utakmicu i da je na kraju mirno privedemo kraju. Ali sa druge strane, nije se moglo očekivati da ćemo baš tako lagano pregaziti ekipu koja je dobila CSKA. Zvezda ima evidentne probleme koje mora što pre da rešava, tako da je teško očekivati dobru igru u kontinuitetu dok ti problemi traju.

Crvena zvezda – Asvel 72:74(16:14, 20:18, 18:15, 11:18, 7:9)

Prva četvrtina bila je izuzetno neefikasna na samom početku. Očito da su i Zvezda i Asvel ušli preterano nervoznou ovu utakmicu, pa je rezultat 0:0 stajao na semaforu sve do 6:54 do kraja četvrtine, kada je Beron pogodio za 2 poena i doneo Zvezdi vodstvo. Prvu osetniju prednost (10:4) crveno-beli prave na 3:36 do kraja četvrtine kada je Branko Lazić pogodio za 3 poena. Ipak, Asvel uspeva da izjednači na 12:12 koševima Žan Šarla, ali Zvezda pogocima Davidovca i Gista u poslednjoj sekundi ovog perioda dolazi do 16:14.

Drugi period počinje odlično za crveno-bele. Ponovo koševima Gista i davidovca Zvezda podiže prednost na 20:14, ali sa pet poena Edvin Džekson smanjuje na samo poen prednosti za naš tim (20:19). Crveno-beli ponovo ulaze u dobru seriju i do vodstva 29:21 dolaze koševima Gista, Dobrića, Davidovca i Lorenza Brauna. Najveću prednost 36:26 Zvezda ima na 1:29 do kraja ovog perioda, ali opet sledi pad u igri i do kraja ove četvrtine Asvel smanjuje prednost na 36:32 i sa tim se rezultatom otišlo na veliki odmor.

Treći period je počeo u izjednačenoj borbi, a prvu osetniju prednost Zvezdi donosi Branko Lazić sa 5 poena za 48:43.  Košem Dobrića na 1:56 do kraja perioda Zvezda je otišla na predost od 52:45 i do kraja je uspela da održi tu prednost 54:47.

U poslednjem periodu Asvel smanjuje rezultat na 54:53, ali Zvezda sa dve trojke Berona odlazi na 60:53. Kada je na 4:38 košem Odža iz slobodnog bacanja Zvezda otišla na +8 (63:55) očekivalo se da će četa Andrije Gavrilovića uspeti da privede meč kraju i pobedi. Međutim, Asvel je topio Zvezdinu prednost i na 15 sekundi do kraja došao do izjednačenja 65:65. Imala je Zvezda loptu za pobedu, ali je Davidovac promašio šut za dva, a onda je i Tejlor promašio šut za tri poena i otišlo se u produžetke.

A u produžecima crveno-belima se opet stegnula ruka. Zvezda je na kraju imala priliku da pobedi, ali pritisak je učinio svoje i Asvel je slavio rezultatom 72:74.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama