Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Грешкама у пораз

Фото: Ефес - Црвена звезда

Кошаркаши Црвене звезде вечерас су гостовали екипи Анадолу Ефеса. Иако се и пре утакмице знало да је Ефес фаворит у овом сусрету, Звезда је допустила домаћину да оставари убедљиву победу 85:70.

Ognjen Kuzmic - Crvena Zvezda mts Belgrade - EB19
Фото: Euroleague.net

Наиме, као и у неким претходним утакмицама црвено-бели кошаркаши направили су довољно грешака да сами себи отежају пут до повољнијег резултата. Игра у нападу нашег тима је била изузетно неповезана у првој четвртини, па је Ефес остварио предност од 21:9.

У другом периоду изабраници Андрије Гавриловића су одиграли мало боље али то је било довољно само да разлика остане иста на полувремену.

Тек у трећем периоду Звезда је показала своје право лице. У овој четвртини наши кошаркаши су играли много организованије у пољу напада, јаче у одбрани, па је све то резултирало да на 1:42 до краја 3/4 Звезда дође у водство 49:51. И када је требало ову четвртину рутински привести крају, наши кошаркаши праве неколико глупих грешака, па Ефес поновно преокреће меч у своју корист и води на крају овог периода са 56:51.

А онда у последњем периоду настаје још већи пад у Звездиној игри што домаћини користе и на крају долазе до заслужене и убедљиве победе 85:70.

Разлози Звездиног пораза леже пре свега у слабој организацији напада, посебно у првој и четвртој четвртини. Друга и трећа четвртина су показале да Звезда може да игра боље, али дефинитивно је вечерас фалио резервно плеј (Човић није фактички одиграо апсолутно ништа), као и Били Берон који је дефинитивно у шутерској кризи, а од којег су у клубу, као и навијачи, много очекивали. Такође, у ротацији је вечерас фалила енергија Мохамеда Фајеа који није наступио због повреде, а Бориша Симанић је (као и Човић) вечерас одиграо доста лоше, па се и ту могу тражити узроци овог пораза.

Најефикаснији у редовима црвено-белих био је Лорензо Браун са 18 поена, док су сви остали били једноцифрени. Код Ефеса је убедљиво најефикаснији би бивши Звездин плеј, Василије Мицић са 26 поена.

Црвено-бели већ у четвртак дочекују у Београду екипу Химкија и покушаће да се врате на победнички колосек што се Евролиге тиче.

Скочи на траку са алаткама